Ga naar hoofdinhoud

Brand op parkeerplaats Bundeschampionate Warendorf

Afgelopen nacht heeft er brand gewoed op de vrachtwagenparkeerplaats op het Bundeschampionate in Warendorf. Twee vrachtwagens en twee trailers waren betrokken bij de brand waar de brandweer snel ter plaatse was.

De vrachtwagen en trailer van de Oostenrijkse Astrid Neumayer moeten als verloren beschouwd worden, net als al haar tuigage wat in de vrachtwagen lag. Ook de trailer van de Duitse hengstenhouder Ingo Pape is volledig verbrand terwijl zijn vrachtwagen slechts aan de buitenkant beschadigd is.

 

Oorzaak

De parkeerplaats bevindt zich op 20 meter afstand van het stallencomplex maar de paarden zijn op geen enkel moment in gevaar geweest. De vermoedelijke oorzaak van de brand ligt bij bekabeling die op de grond lag, maar dit zal nog bevestigd moeten worden door onderzoek van de brandweer.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Eurodressage

Eén reactie op “Brand op parkeerplaats Bundeschampionate Warendorf

  • eddy crul

    Onder spanning staande kabels 220V of 380V. Op vele wedstrijden en evenementen moeten we met onze beslagen paarden over deze meestal rubberen onbeschermde kabels stappen.En dus ook wel eens OP de kabels.Onkunde en of laksheid van de organisator.? Wanneer wordt het eerste paard geëlektrocuteerd? Hier is het gelukkig maar materiële schade. vr gr ec

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook