Brandweer oefent reddingsactie met paarden - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Brandweer oefent reddingsactie met paarden

Een tweetal lessen in het redden van paarden maakt sinds kort deel uit van de trainingen van het brandweerkorps van Elspeet. Afgelopen 4 maart en 11 april werd geoefend met het Friese paard 'Bas' op Stal Damsma in Vierhouten.

Reden van de oefening is de toename van het aantal paarden in de regio. Tijdens de brandweeropleiding wordt normaal gesproken weinig tot geen aandacht besteed aan het redden van grote huisdieren, met als gevolg dat er door gebrek aan kennis te vaak ongevallen plaats vinden. De kracht en de onberekenbaarheid van een paard wordt te vaak onderschat.

Harko Kwakernaat en Ronald Vegter van het bedrijf K&K Rescue Horse Fire verzorgden de training. Tijdens de theorie kregen de brandweerlieden met name filmpjes te zien met praktijkvoorbeelden van hoe het niet moet. Ook werden technieken voor een reddingsactie bij brand in een paardenbedrijf of een te water geraakt paard besproken. Ten slote oefenden de brandweermannen om op een juiste manier een paard te benaderen als zij met een beademingsmasker de stal in komen.

Bron: Horses/ MDamsma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook