Brash en Hello Sanctos vereeuwigd in standbeeld

Afgelopen december werden Scott Brash en Hello Sanctos vereeuwigd in een standbeeld. Dit standbeeld is volledig gemaakt van gebruikte hoefijzers en staat in zijn geboorteplaats Peebles, Schotland.

“Ik ben enorm overdonderd en de inwoners van Peebles ontzettend dankbaar voor dit standbeeld”, vertelt Brash. “Ik ben altijd trots geweest op waar ik vandaan kom en de inwoners van Peebles hebben me weer verbaasd.”

Het kunstwerk, gemaakt door hoefsmid Kev Paxton, is meer dan drie meter hoog en kostte meer dan 1000 manuren. Daarnaast bestaat het kunstwerk uit twee ton aan gebruikte hoefijzers. Ook zitten de hoefijzers er bij die door Hello Sanctos zijn gedragen bij de Rolex Grand Slam en bij het Olympisch teamgoud in Londen 2012.

De onthulling

Bron: Paardenkrant-Horses/HorseandHound

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.