Ga naar hoofdinhoud

Braziliaanse Olympische ruiter Leandro Aparecido da Silva onder de loep wegens dierenmishandeling

Leandro Aparecido da Silva 'corrigeert' de pony

Leandro Aperecido da Silva wordt door de Braziliaanse Hippische Federatie onder de loep genomen wegens dierenmishandeling. Op social media circuleert een video waarin de Braziliaanse Olympische ruiter een kleine pony hardhandig de les leert.

Op zondag 12 juli werd de video gepubliceerd waarin Leandro Aparecido da Silva te zien is op de kleine pony. De ruiter rukt het dier hard in de mond en op de achtergrond is gelach te horen. In een tweede video zit zijn 20-jarige zoon op de pony en springt een aantal hindernissen. De pony crasht op een hindernis, omdat het gewicht van zijn ruiter duidelijk teveel van het goede is.

Corrigeren

Da Silva liet op social media weten dat hij de pony ‘corrigeerde’, omdat hij zijn 2-jarige dochter gebeten had. “We hebben een pony die de beste zorg krijgt, maar hij viel mijn 2-jarige dochter aan en beet haar in haar rug. Ik was verontwaardigd, omdat hij echt gemeen was. Op dat moment wilde ik hem laten zien dat hij niet meer zo’n houding mag hebben. Ik had geen zweep, laarzen of sporen, alleen met een hoofdstel.”

Bewuste keuze

De ruiter verklaarde dat de pony als hengst arriveerde en gecastreerd werd na het bijten van zijn oudste dochter. Volgens hem is de pony nu een rustig lid van de familie. Hij liet aan Horse weten goed na te hebben gedacht over de correctie. “Ik kon het niet corrigeren door hem een suikerklontje te geven. Een correctie is een correctie. Ik heb niet geslagen en ben ook niet agressief geworden. De correctie was in het technische.”

Onderzoek

Beide video’s veroorzaakten veel rumoer op internet en er werden klachten ingediend bij de Braziliaanse Hippische Federatie. De Braziliaanse Hippische Federatie heeft officieel verklaard onderzoek naar het voorval te gaan doen.

Bron: Eurodressage

28 reacties op “Braziliaanse Olympische ruiter Leandro Aparecido da Silva onder de loep wegens dierenmishandeling

 • Suus

  Wat walgelijk om dit te zien!

 • marcel dufour

  En als de Braziliaanse Hippische Sportbond er niets aan doet dan moet de FEI ze beiden maar schorsen.
  Maar zoals gewoonlijk zal het wel weer met een sisser aflopen.

 • Yaella

  Dit is geen correctie maar pure mishandeling. Hij corrigeert niet alleen maar trekt meerdere malen hard in de mond terwijl de pony niks doet en gaat echt op de kleine pony zitten, net als zijn zoon. Dat kan je absoluut geen ‘goede zorg’ noemen.

 • André

  Schorsen voor ’t leven, en niet meer in bezit mogen zijn van welk dier dan ook!

 • Belachelijk en intens verdrietig als de mens zo met een dier omgaat!! Geen woorden voor!!
  Inderdaad geen dieren voor deze man en degene die erbij zijn en staan re lachen. Zijn argument slaat nergens op, de pony snapt echt niet dat dit een correctie op het bijten is. Daarbij zorg je dat kleine kinderen en dieren veilig zijn bij elkaar. Geweld is nooit een antwoord op het gedrag van een dier!

 • Chantal

  Walgelijk dat zulke mensen bestaan. Schorsen en idd alle dieren afpakken. Hoop dat het arme beestje een nieuw plekje krijgt met mensen die hem wel goed behandelen

 • Jan Jonas

  De hippische federatie in Brazillië mag zich achter de oren krabben met de beelden. Hun ruiters kijken anders aan tegen paarden en pony’s met als gevolg deze naar dieren mishandeling lijkende beelden. Uitsluiting van deelname aan int. en nationale wedstrijden voor onbepaalde tijd, moet het gevolg zijn. De FEI mag er nog een schepje boven op doen. Dit is anti-reclame voor de paarden sport en dat is voor een sport die al met scheve ogen worden bekeken, niet goed.

 • MJ Kochx

  “correctie voor het bijten van zijn dochter” … ik heb altijd geleerd dat een correctie op gedrag onmiddellijk moet volgen om effect te hebben, dus dit slaat überhaupt nergens op,
  1) omdat het niets te maken heeft met het gedrag en
  2) omdat het niet onmiddellijk volgt op het gedrag.

 • Lineke Spruit

  Wat een walgelijke vertoning dat monster is geen dieren waard ik hoop dat ze de dieren van hem afpakken en een beter bestaan geven zoals ze dit verdienen ,echt een dierenbeul ik zou het liefst hem zelf eens willen corrigeren op zijn gedrag dit is pure dierenmishandeling .

 • papo

  Dat is dan een zogenaamde ’topsporter’….. weet je direct hoe hij zijn andere paarden ’traint’. Jammer dat hij zn nek niet brak toen de pony viel
  Lijkt me dat een onderzoek op zijn bedrijf ook wel handig is mbt tot omgang en trainingsmethoden

 • Van den Wouwer

  ……………
  Inderdaad mijn reactie is 1 zonder woorden omdat voor dit gedrag gewoonweg geen woorden zijn !! Kan enkel hopen dat er gepast wordt opgetreden door de bevoegde instantie ? !
  Mvg
  Luk vd Wouwer
  Stoeterij Kelfshof

 • Seymour Bos

  Wat mij betreft 10 jaar cel…intriest

 • Ad Freriks

  Ik heb niet eens durven kijken, maar als ik de reacties zie van de mensen, zegt me dat genoeg! Ik vind het verschrikkelijk. Wat ik mij wel afvraag is of de dochter de pony iets heeft aangedaan.

 • Rv donnen

  Niet afgekeken. Als dit een correctie is… twijfel ik zeer aan de liefde voor paarden en heb ik medelijden met alle paarden die door de handen van deze mensen, opgevoed worden.
  Hopelijk wordt het serieus aangepakt… het onderzoek!

 • wim van den berg

  simpel gezegd: dierenmishandeling, echt een zielige vertoning! Dit moet echt bestraft worden met een lange schorsing. FEI doe het goed en laat zien dat we gaan voor sport en sportiviteit.

 • Marijke

  Hoezo onder de loop…..??? geen discussie mogelijk. Direct schorsen deze “Olympische ruiter” uit Brazilie. Waarschijnlijk is dit niet abnormaal in deze familie gezien reactie van 20 jarige zoon. Braziliaanse Hippische Sportbond EN FEI ……Neem uw verantwoordelijkheid!!!

 • Froukje

  Inderdaad: walgelijk!
  1. Hij is internationaal springruiter maar weet toch niks van paarden, want hij weet kennelijk niet dat die link niet meer gelegd wordt door de pony en er is dus niks van ‘leert’ (hoe is het mogelijk dit niet te weten en zo hoog in sport te rijden?!)
  2. Het springparcours van die zoon heeft niks met het bijtincident te maken en is ook zeker dierenmishandeling
  3. Als ze beide misstanden vrolijk laten filmen, durf ik niet te denken wat daar gebeurt als de camera niet mag draaien….

  Die lui moeten niet met dieren mogen omgaan, wie kan daar nou over twijfelen ?!

 • Brigitte

  Ik kan hier wel van huilen. Walgelijk.
  Wat een rotkerel om op zo een kleine pony te rijden.
  Hij zou zich moeten schamen
  en nooit meer mogen rijden.
  En dat noemt men corrigeren.
  Dierenbeul.

 • eddy crul

  Mooi voorbeeld van hoe zogenaamde toppers denken dat de paardenliefhebbers alles pikken wat zij denken ons te kunnen wijsmaken. Zijn argumenten raken kant nog wal en getuigen van zijn extreme domheid.Het FEI heeft al niet veel geloofwaardigheid meer, als zij hier niet de juiste strenge consequenties aan verbinden verliezen ze dit laatste beetje geloofwaardigheid ook nog. Vraag mij ook af hoe zijn sponsoren daarop zullen reageren?
  vr gr ec

 • Anton. M

  We hebben het hier over een ruiter die aan de Olympische Spelen meegedaan heeft, bronze medaille gewonnen op de PanAmerican Games, en in de running is voor de Olympische Spelen in Tokyo.

  Het filmpje is door zijn 20 jarige zoon online gedeeld met zijn vrienden omdat hij het zo grappig vond zijn Olympische vader op een shetlander te zien. (zie artikel op Eurodressage)
  Het is dan ook zijn zoon (die ook in de paarden werkt met zijn vader) die zo lacht op het filmpje.

  Leandro beweert dat zijn actie de pony geen pijn gedaan heeft. En dat hij het slachtoffer is omdat hij zo aangevallen wordt. Schijnbaar vond niet iedereen het zo grappig als zij vonden.

  Van kennissen in Brazilie gehoord dat in Brazilie behoorlijk wat lui in de paardenwereld hem verdedigen. Inclusief Olympisch Eventing ruiter Marcio Appel en de dressuur directeur van de nationale bond, tevens jurylid. Want volgens hun doen we allemaal wel eens iets wat achteraf niet zo handig blijkt te zijn.

  Gewoon nul spijt bij die vent. En dat gelach erbij. Misselijkmakend.

  De nationale bond heeft het doorgegeven aan het landelijke sport tribunaal, die gaan de eerste sancties voorstellen. De FEI zal dan besluiten of dat voldoende is of zij internationaal nog wat willen toevoegen in de vorm van een wedstrijdverbod. Meneer de ponypletter is 1 van de favorieten voor de afvaardiging. Zijn voornaamste concurrent is namelijk net zijn Olympisch selectie paard kwijtgeraakt, en de opvolgers komen momenteel op Inter1 niveau uit.

 • Mera

  Welk onderzoek is hier nog nodig???
  Pure achterlijke mishandeling. Misselijk ventje. Dit zal niet het enige dier zijn dat “een technische correctie” krijgt daar.
  Alles afpakken, aan de schandpaal nagelen en in de gevangenis ermee.

 • Doortje

  FEI laten jullie eens zien waar je voor staat!!!!!!

 • Leon de jong

  FEI schorsen ongeoorloofd geweld

 • Linda

  Walgelijk! En diegene die staat te lachen ook!
  Zal ik hen ook eens corrigeren…? Om te kotsen dit volk. Hopelijk levenslang verbod op houden van dieren of ooit nog maar paard te mogen rijden.

 • Sterre

  Ik wil niet weten hoe hij ‘zijn’ andere paarden behandeld en naar de top heeft ‘ getikt’. Schorsen !

 • Susan

  Ik sluit mij volledig aan bij bovenstaanden. De pony zn mond wordt enorm beschadigd. Nog maar niet te spreken van t vertrouwen. En wat doet n 2 jarig kind bij n hengstje. Hoeveel verstand hebben ze…
  FEI moet maatregelen nemen.

 • Anton. M

  Iemand schreef iets over sponsoren die zich terugtrekken. Dat is in de dressuur in Brazilie niet aan de orde. Alleen wedstrijden hebben sponsoren, vaak de bijzonder welgestelde eigenaren van de paarden die meedoen. De dressuur is daar zo klein, al het geld van de bond gaat naar Showjumping.
  De eigenaren van de paarden, inclusief het Olympische Spelen selectie paard van Leandro, zijn rijk genoeg die hebben echt geen sponsoren nodig. Paarden zijn gewoon een leuke zij-hobby om beetje mee te pronken.

  Nog effe voor de goede orde, het is de 20 jarige zoon van Leandro die het online gezet heeft. Omdat ze het zo grappig vonden. Denk dat dit genoeg zegt over de paarden welzijnsopvattingen binnen de familie. Als zijn vader het bit door zijn mond ragt, is het ook zijn zoon die lacht en filmt. Er is een interview van Leandro waar hij dit verteld. Bevat interessante opmerkingen.

  En als toppunt, de hele wereld praat erover, artikelen verschijnen zelfs op paardensites in Australie, iedereen verafschuwd het, en wat deed de Nationale Hippische Bond gisteren?! Die plaatst op Facebook en Instagram een hommage aan het team dat een jaar geleden brons won, met een mooie foto van een stralende Leandro (en de andere team ruiters) erbij en de tekst dat het huldiging seizoen gevierd wordt. Aparte PR stunt… hun Instagram account kreeg inderdaad veel views en reacties, maar… niet om het samen met het CBH te vieren. Lekkere opvattingen hebben ze daar. Als nationale held gehuldigd.

 • JoopvanUytert

  Verschrikkelijk. Corrigeren noemt hij dat, is reële dierenmishandeling.
  FEI direct ingrijpen!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook