Brett Kidding in training bij Tineke Bartels

Brett Kidding en Tineke Bartels. Foto: still Youtube.com

Terwijl Tristan Tucker 65 procent plus-scores rijdt op het internationale hoogste niveau – afgelopen weekend op CDI Saumur met Zephir O nog 64,804% in de Grand Prix en 68,210% in de kür – heeft zijn alter ego Brett Kidding nog wat moeite met het rijden van een foutloze Grand Prix-proef. Maar dat staat op punt van veranderen: topcoach Tineke Bartels is zijn nieuwe trainer.

De internationale bekendheid Brett Kidding rijdt al jarenlang wedstrijd zonder ooit maar een minuut begeleiding gehad te hebben van een trainer. Tineke Bartels, geroemd om haar rij- en coachtalent gaat hem alle belangrijke aspecten van de sport leren.

Lichamelijke conditie Kidding

Bij de eerste ontmoeting met haar nieuwe pupil maakt ze ook kennis met zijn Grand Prix-paard ‘Champ’. Dat Tineke altijd zegt waar het op staat blijkt wel als ze de lichamelijke conditie van de ruiter ter sprake brengt.

Bekijk hier de video waarin trainer Tineke Bartels en pupil Brett Kiddings elkaar voor het eerst ontmoeten:

Brett Kiddings maakte vorige maand in Ermelo zijn debuut op het WK voor Jonge Dressuurpaarden. Bekijk de video inclusief het hilarische ‘jurycommentaar van Christoph Hess’:

Video van het Grand Prix-debuut van Brett Kidding:

Meer informatie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Horse-Event

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
3 reacties op Brett Kidding in training bij Tineke Bartels
 1. 1

  Wat een hoop onzin.
  Moet voor de categorie van 10 tot 12 jaar zijn.

 2. 2

  Och Marcel, laat mensen ook een keer lachten en zie er zelf ook de lol van in. Altijd commentaar geven is makkelijk, maar met een knipoog een lolletje maken moet ook kunnen. Er wordt al genoeg gemopperd in vooral de dressuursport…. en gelachen te weinig.

 3. 3

  #Sanne iedereen moet het ook zelf weten. Ik geef weer wat ik ervan vind. Gevoel voor humor is mij echt niet te ontzeggen maar hier ga ik nog niet eens van glimlachen.