Ga naar hoofdinhoud

Brett Kidding in training bij Tineke Bartels

Brett Kidding en Tineke Bartels. Foto: still Youtube.com

Terwijl Tristan Tucker 65 procent plus-scores rijdt op het internationale hoogste niveau - afgelopen weekend op CDI Saumur met Zephir O nog 64,804% in de Grand Prix en 68,210% in de kür - heeft zijn alter ego Brett Kidding nog wat moeite met het rijden van een foutloze Grand Prix-proef. Maar dat staat op punt van veranderen: topcoach Tineke Bartels is zijn nieuwe trainer.

De internationale bekendheid Brett Kidding rijdt al jarenlang wedstrijd zonder ooit maar een minuut begeleiding gehad te hebben van een trainer. Tineke Bartels, geroemd om haar rij- en coachtalent gaat hem alle belangrijke aspecten van de sport leren.

Lichamelijke conditie Kidding

Bij de eerste ontmoeting met haar nieuwe pupil maakt ze ook kennis met zijn Grand Prix-paard ‘Champ’. Dat Tineke altijd zegt waar het op staat blijkt wel als ze de lichamelijke conditie van de ruiter ter sprake brengt.

Bekijk hier de video waarin trainer Tineke Bartels en pupil Brett Kiddings elkaar voor het eerst ontmoeten:

Brett Kiddings maakte vorige maand in Ermelo zijn debuut op het WK voor Jonge Dressuurpaarden. Bekijk de video inclusief het hilarische ‘jurycommentaar van Christoph Hess’:

Video van het Grand Prix-debuut van Brett Kidding:

Meer informatie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Horse-Event

3 reacties op “Brett Kidding in training bij Tineke Bartels

 • Marcel Dufour

  Wat een hoop onzin.
  Moet voor de categorie van 10 tot 12 jaar zijn.

 • Sanne

  Och Marcel, laat mensen ook een keer lachten en zie er zelf ook de lol van in. Altijd commentaar geven is makkelijk, maar met een knipoog een lolletje maken moet ook kunnen. Er wordt al genoeg gemopperd in vooral de dressuursport…. en gelachen te weinig.

 • Marcel Dufour

  #Sanne iedereen moet het ook zelf weten. Ik geef weer wat ik ervan vind. Gevoel voor humor is mij echt niet te ontzeggen maar hier ga ik nog niet eens van glimlachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook