Ga naar hoofdinhoud

Britse ruiters reageren op selectie Rio

William Fox-Pitt. Foto: Amy Dragoo / www.arnd.nl

Op internet circuleren diverse reacties van Britse ruiters op de bekendmaking van de teams en ruiters die Groot-Brittannië vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Rio. Paardenkrant-Horses verzamelde enkele reacties.

Het dressuurteam draait om eigenaar/ruiter/coach Carl Hester: “Ik ben heel blij met dat ik met Nip Tuck geselecteerd ben. Onze inzet is om in Rio net zo goed voor de dag te komen als in Londen. We gaan de uitdaging aan met dit fantastische team. Ik ben ook trots om de eigenaar te zijn van twee van de teampaarden. omdat ik ook de trainer ben van de drie andere teamleden, zal ik geen tijd hebben om nerveus te zijn!”

Charlotte Dujardin:”Heel blij met en vereerd met de selectie voor Rio. We gaan ons best doen om jullie trots te maken.”

Bij de springruiters moeten de oudjes de kar trekken. Michael Whitaker, John Whitaker (beiden niet voor Londen geselecteerd) en Nick Skelton reden met elkaar al 15 Olympische Spelen. Skelton mag net als in Londen, toen de Britten goud veroverden, aan de bak met Big Star: “Ik hoop dat we het net zo goed doen als in Londen. Ik ben echt blij geselecteerd te zijn. Big Star is in goede vorm en ik hoop dat we goed werk gaan doen voor het team.”

Eventing-nestor William Fox-Pitt is, na zijn zware val vorig jaar, extra verheugd met het vertrouwen dat hij van de bondscoach kreeg: “Ik heb net te horen gekregen dat ik met Chilli in het team voor Rio zit. Fantastisch nieuws, speciaal voor iedereeen die een grote rol heeft gespeeld om ons zover te krijgen. Vooral het team thuis is fantastisch geweest, zij hielde de paarden fit en gezond toen ik niet kon rijden.”

Bron: GrandPrix-Replay / Facebook / Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook