Ga naar hoofdinhoud

Broer Black Caviar overlijdt aan spinnenbeet

Foto: Paula da Silva / www.arnd.nl
Het duurste renpaard van Australië is vanmorgen overleden aan de gevolgen van een spinnenbeet. De hengst stond al sinds begin november in een kliniek, waar hij werd behandeld aan de gevolgen van de spinnenbeet. Helaas reageerde hij niet goed op de antibiotica, waardoor hij aan de diarree raakte en ernstig hoefbevangen werd. De betrokken partijen hebben gezamenlijk besloten het paard om humane redenen in te laten slapen.

Jimmy komt uit dezelfde moeder als racelegende Black Caviar en werd begin dit jaar verkocht voor vijf miljoen Australische dollars (ruim 3,2 miljoen euro). In april dit jaar werd de hengst geveild. Bill Vlahos, die in 2012 ook een halfzus van Black Caviar kocht, bood vijf miljoen dollar voor het paard, maar kon zijn verplichtingen niet nakomen.

Toen Vlahos ook niet in staat was om deelbetalingen te voldoen, nam veilinghuis Inglis Bloodstock het eigendom weer tot zich. De fokker, Rick Jamieson, die het dier verkocht, bleef echter tien procent eigendom behouden. Omdat er aan een aantal deelbetalingen wel zijn voldaan, moet nog worden uitgezocht wie hoeveel procent eigendomsrechten heeft. Dat wordt nog ingewikkeld, aangezien het dier is aangekocht via een syndicaat. Diverse mensen hebben aan Vlahos geld betaald om via het syndicaat Jimmy aan te schaffen. Daar komt bij dat er de afgelopen maand ongeveer 40.000 dollar aan dierenartskosten is betaald. Een rekening die nu waarschijnlijk naar Inglis gaat.

Bron: Horses / Horsetalk

2 reacties op “Broer Black Caviar overlijdt aan spinnenbeet

  • Jan Jonas

    Jimmy is niet ten gevolge van een spinnen beet overleden maar ten gevolge van een niet afdoende behandeling, waaruit zich complicaties voor deden. Heden ten dagen zien we steeds meer paarden die verkeerd op de medicaties of enting reageren. Ook in Nederland heb ik paarden gezien die een hoefbevangenheid kregen na een enting of medicatie.

  • Jan Jonas

    Jimmy is niet ten gevolgen van een spinnen beet overleden, maar aan de gevolgen van een niet afdoende behandeling.
    Tegenwoordig zie je steeds meer paarden die gevoelig zijn voor medicatie’s of entingen. In Nederland heb ik paarden gezien die verkeerd reageerden op medicatie’s of entingen waaruit zich een hoefbevangenheid ontwikkelde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.