Ga naar hoofdinhoud

Volle broer Bon Bravour maakt beloftevol Subtopdebuut

Don Bravour, de volle broer van Bon Bravour (foto), maakte vandaag een succesvol ZZ-Zwaardebuut
Don Bravour RDH (v. Painted Black) maakte vandaag onder Geert-Jan Raateland zijn debuut in de klasse ZZ-Zwaar. De volle broer van KWPN-goedgekeurde hengst Bon Bravour deed dat met succes. Hij won de rubriek met een score van 69%.

De donkerbruine hengst wordt dit jaar acht en heeft nog maar weinig wedstrijdervaring. Raateland, die zijn eigen dressuurstal runt in Hardinxveld-Giessendam, vertelt: “Ik heb vorig jaar twee keer ZZ-Licht met hem gereden, maar door een ongelukje op stal konden we helaas niet meedoen aan de kampioenschappen. Gelukkig is Don Bravour weer helemaal hersteld en inmiddels weer een paar stappen verder in de training. Het kostte even tijd om de series goed bevestigd te krijgen. Inmiddels is dat fijn voor elkaar. Toch was onze proef vandaag niet vlekkeloos. Door het slechte weer lagen er wat plassen in de baan, net op plaatsen waar je moest wenden. Daar hield hij iets op in en sprong er soms een beetje overheen. Er zaten dus wat slingers in mijn proef. Maar dat betekent voor mij vooral dat het gewoon nog veel beter kan. Dat geeft moed voor het komende seizoen, waarin ik me wil proberen te plaatsen voor de ZZ-Zwaar kampioenschappen.”

De leerling van Nicole Werner heeft de hengst als vijf jaar op stal. “Ik kocht hem van de fokker, familie van Beek, toen hij drie was. Ik heb hem zelf opgeleid en dat is dus extra leuk. Don Bravour kan heel goed stappen, draven én galopperen. Maar het is ook een plaatje om te zien. Hij heeft echt de looks van een hengst, maar dan zonder de ongemakken. Qua gedrag is het net een ruin, eigenlijk is hij gewoon het ideale paard!”

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook