Ga naar hoofdinhoud

Brouwer en Ferdeaux verzekeren zich van Jumping Amsterdam deelname

Kirsten Brouwer met Ferdeaux. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Zojuist is de eerste Lichte Tour selectie in Delft, die tevens gold als selectie voor Jumping Amsterdam, gewonnen door Kirsten Brouwer en de KWPN-hengst Ferdeaux. Met een score van maar liefst 72,96% wonnen ze dus niet alleen de eerste selectie voor het NK Lichte Tour, maar wonnen ze tevens een ticket voor deelname aan Jumping Amsterdam.

Ondanks dat Brouwer inmiddels al een aantal jaren tot de top van de dressuur behoort, heeft ze gek genoeg nog nooit gereden op Jumping Amsterdam, dus het winnen van dat ticket maakt haar eerste plek van vandaag extra bijzonder: “Echt supergaaf! Ferdeaux is natuurlijk een heel goed paard met kwaliteit in alle drie de gangen, maar hij is ook nog jong en dit is pas zijn tweede keer Lichte Tour”, aldus Brouwer die ondanks alle commotie rondom Platinum Stables het hoofd koel weet te houden en blijft presteren.

Heijkoop tweede

Daniëlle Heijkoop reed met het mes tussen de tanden met Daula II, maar kon net niet tippen aan de topscore van Brouwer en werd met 71,32% tweede in deze Lichte Tour-rubriek. Thamar Zweistra, die het ’s ochtends ook al goed deed in de selectie in het ZZ-Zwaar, maakte de top drie compleet door Erina naar een score van 68,88% te sturen. Met Oldi 67 (v. Swagman) viel Zweistra net buiten de prijzen. Haar score van 68,03% was goed voor een zevende plek.

Overige top 6

Kebie van der Heijden met Don Diego, Kirsten Beckers en Aladin, en Sanne Voets met Demantur N.O.P. waren goed voor respectievelijk de vierde, vijfde en zesde plek.

Volledige uitslag subtop Delft.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.