Ga naar hoofdinhoud

Bruggink en Andrea naar overwinning in Amsterdam

Dat Gert-Jan Bruggink een van ’s Nederlands snelste barrageruiters is, werd vrijdagavond op Jumping Amsterdam nog maar eens bewezen. In een razendsnelle tijd van 37,59 seconden stuurde hij zijn Andrea (v. Marome NW) naar de overwinning in De Telegraaf Prijs over 1,50m. De tweede plek ging naar Aniek Poels met Baggio 11 (v. Heartbreaker). Katharina Offel greep met Fidji Island (v. For Feeling) het derde geld.

Voor Bruggink zat er maar liefst 6250 euro in de prijzenpot. Poels reed ook een snelle tijd, namelijk 39,54 seconden en verdiende 5000 euro. Voor Offel, die in 39,67 seconden rondreed, was er 3750 euro over. Brugginks paard Andrea toonde zich in bloedvorm en wist met haar razendsnelle reflexen en formidabele springtechniek de rest voor te blijven.

Julia Kayser reed Sterrehof’s Waterloo (v. Numero Uno) naar een vierde plek en Jos Verlooy werd met zijn patent springende Domino (v. Thunder van de Zuuthoeve) vijfde.

Eerder die avond domineerden buitenlanders de Mercedes-Benz Prijs over 1,45m. Duitser Daniel Deusser schreef deze met Mouse (v. Limbus) op naam in een snelle tijd van 26,63 seconden. De tweede plek ging naar Française Eugenie Angot, die de tweede fase van het twee fase-parcours in 28,04 seconden afrondde. Ze zadelde hiervoor Davendy S (v. Kashmir van Schuttershof). De Italiaan Juan Carlos Garcia maakte met Prince Jelko (v. Kenwood) de buitenlandse top drie compleet. De vierde plaats ging wel naar een Nederlander, namelijk naar Leopold van Asten met VDL Groep Carina (v. Contendro I).

Klik hier voor de resultaten van het 1,50m.
Klik hier voor de resultaten van het 1,45m.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook