Ga naar hoofdinhoud

Bruggink tweede in GP achter onoverwinnelijke Ahlmann

Gert-Jan Bruggink met Vampire. Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

Gert Jan Bruggink werd gisteren met Dakota v Schuttershof (v. Darco) al tweede in een dikke proef op de VR Classics in Neumünster. Vandaag herhaalde hij dat kunstje in de 1,55m-Grote Prijs met de Marome-zoon Vampire. Beide keren was de onoverwinnelijke Christian Ahlmann hem net iets te snel af.

Schande is het niet, tweede worden achter Ahlmann. De Duitser wint de laatste tijd dikke proeven aan de lopende band. Vorige week kaapte Ahlman met Colorit nog de zege in de Grote Prijs weg voor de neus van Willem Greve en Carambole, nu won de Zangersheide-ruiter met Codex One (v. Contendro I) door net iets sneller barrage te rijden dan Bruggink met Vampire. “Ik was wel heel dicht bij Alhmann in de buurt”, relativeert Bruggink. “Het is nu gewoon eerst Ahlmann, dan de rest.”

Vorig jaar won Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P. de Grote Prijs van Neumünster. Vandaag leek een Nederlandse overwinning in de paardenstad in Holstein weer mogelijk met drie Nederlanders in de barrage. Michel Hendrix was met Baileys (v.Indoctro) de eerste van de drie en met een degelijke foutloze rit bleek dat goed voor de zesde plaats.

Marc Houtzager  ging met Sterrehof’s Baccarat (v.Padinus) in een hogere versnelling rond en leek de leiding te nemen. In de scherpe wending naar de voorlaatste hindernis viel de balk uit de lepels. Met een tijd die bijna twee seconden sneller was dan die van Hendrix eindigde Houtzager als negende.

Gert Jan Bruggink nam dezelfde route in de barrage als Houtzager en wendde nog korter en reed in razend tempo naar de finish. Met een tijd van 34.04 seconden zette Bruggink zich met Vampire op de eerste plaats. Maar uiteindelijk was het Ahlmann die met Codex One vijfhonderdste van de tijd van Bruggink afsnoepte.

“Na mijn barrage zei ik al, Ahlmann moet nog”, zegt Bruggink. “Hem lukt op het moment gewoon alles. Ik zag op het televisiescherm op het voorterrein dat de tijd bij hem stopte in de 33 seconden. Ik dacht, dat kan gewoon niet waar zijn. In de barrage heb ik met Vampire gewoon alles gegeven. Ik kon er vandaag niet meer uithalen. Vampire begon te bokken en dat kost tijd. Dat doet Vampire en daar moet ik mee leven. Daardoor werden we een paar weken geleden in Leipzig derde.”

“Ik was vandaag maar vijfhonderdste langzamer dan Ahlmann. Het duurt niet lang meer of we kunnen hem verslaan. De volgende keer maar een wedstrijd uitzoeken waar Christian niet start”, lacht Bruggink.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook