Ga naar hoofdinhoud

Bulthuis over 1,25m-winnaar: ‘hij is klein, dik en wil niet werken’

Het contrast tussen de winnaars kan niet groter. Terwijl de 62-jarige Fidel Segovia twee rubrieken won, was de pas 16-jarige Niels Bulthuis de beste in de Caterevents Prijs op 1,25m niveau voor de CSI1* ruiters. "Ik had het niet verwacht. De concurrentie had nog wel wat sneller kunnen rijden", vertelt Niels Bulthuis op de site van CSI Eindhoven.

Zijn paard S.F Zendo (Heartbreaker x Burggraaf) kent hij als zijn broekzak. “Mijn vader kocht hem zes jaar geleden, ik was tien jaar. Hij gaat denk ik ook niet meer weg. Hij is heel klein, heel dik en wil niet werken. Als de parcoursen hoger staan, draait-ie zich ook wel eens om. Slapen en eten, dat doet hij het liefst. En als ik hem thuis rijd, dan doen we een paar rondjes en dan zet ik hem weer weg. Als ik meer van hem vraag wordt hij vervelend. Die confrontatie gaan we niet met hem aan. Dat is ook niet nodig, want zoals vandaag springt hij heel goed”, lacht Niels Bulthuis.

De jonge ruiter zit nog op school en rijdt in de avonduren 3 of 4 paarden. Voor de concoursen heeft hij er zo’n acht staan. “Ik train altijd met mijn vader Peter samen. Ik zou nog wel heel graag bij een ander willen trainen, Henk van den Broek bijvoorbeeld of Jos Lansink”, is hij ambitieus.

Klik hier voor de uitslag

Bron: CSI Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.