Ga naar hoofdinhoud

BWP volgt voorbeeld en komt met online veiling

In de zomer van 2014 startte Studboek Zangersheide met het fenomeen online veiling. Dit format viel in de smaak. Namelijk onder andere het KWPN, Paul Schockemöhle en het SFN hield in het verleden al een online veiling. Het Belgisch Warmbloed Stamboek heeft nu ook besloten om de trend te volgen.

Nog dit jaar zal de online veulenveiling van het BWP plaats vinden. Het doel van de veiling is om het zo laagdrempelig mogelijk te houden. ”Het mee hebben deelgenomen aan een prijskamp zal ongeveer het enige criterium zijn om te kunnen inschrijven. De instap-, aankoop- en verkoopvoorwaarden zullen laag gehouden worden”, aldus het stamboek.

Succesvol systeem?

Afgelopen weekend werd de eerste editie online veiling van dekstation Paul Schockemöhle gehouden. Hier bracht een Big Star-nakoming maar liefst 60.000 euro op. Maar hoe succesvol is het systeem van de online veiling daadwerkelijk? Vorig jaar gebruikte het Springpaarden Fonds Nederland deze methode ook, maar het leverde niet het gewenste resultaat op. Als reactie hier op vroeg Paardenkrant-Horses.nl aan Lens Nekeman, Ed Santing en Leon Thijssen of een online veiling geschikt is voor toppaarden. Dit artikel lees je hier.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/BWP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.