Ga naar hoofdinhoud

Capelle start proef met ‘dierenpolitie’

De gemeente Capelle aan de IJssel startte dinsdag een proef met twee bijzondere opsporingsambtenaren die dierenmishandeling en -verwaarlozing in de gemeente moeten gaan bestrijden. Staatssecretaris Bleker van EL&I liet in een reactie weten dat dit initiatief los staat van het plan van het kabinet om binnenkort met een ‘echte’ dierenpolitie te komen.

De proef van een jaar in Capelle is een initiatief van wethouder dierenwelzijn Joost Eerdmans. De opsporingsambtenaren mogen boetes uitdelen voor dierenmishandeling. De twee toezichthouders krijgen een jaar de tijd om zich te bewijzen.

Het kabinet komt binnen twee maanden met een plan voor 500 ‘animal cops’ in Nederland. Eerdmans heeft meer vertrouwen in de proef van de gemeente. “Ik denk dat je hier veel meer aan kunt hebben dan 500 man in Driebergen, die met een sirene en pepperspray in het hele land op zoek moeten gaan naar de dieren.”

Klik hier voor een video van de NOS.

Bron: Horses.nl

8 reacties op “Capelle start proef met ‘dierenpolitie’

 • Yo

  Mijn zegen hebben ze…hopelijk ala amerika en niet van dat halve zacht…’dat mag je niet meer doen’..maar echte maatregelingen..

  Leuk dat het kabinet dan binnenkort met 500 man op de proppen wil komen..maar mij is niet duidelijk waar je je hiervoor kan aanmelden. en wat functieeisen zijn..

 • M.v.d.Loo

  Geachte M.

  kan er ook NN een melding gedaan worden,bij de gewone dierenbescherming kan dat niet,hier in de straat is ook iets aan de hand met honden deze mensen kennen mij heel goed vandaar dus mijn vraag hieromtrent.Ik vind het top dat er hier ook zoiets is als ACSP,er gebeurt te veel met dieren.
  met vriendelijke groet.
  Mia Waalwijk.

 • ineke bunink

  Nou een voorbeeld nemen aan de usa ? Dacht het niet. Die jagen als gekken met helicopters de wilde mustangs de dood in. Met 10 tallen tegelijk. Ja van overheidswege. En dan mooi weer spelen bij tv programma’s.

 • ineke bunink

  Kijk maar eens op de site van Madelein Pickens (help save america’s wild horses). Het goede amerikaanse voorbeeld volgen, laat me niet lachen.
  Wordt vrienden van madeleine pickens op facebook en zie dat er in amerika niet zo nauw gekeken wordt

 • Yo

  Ineke, nergens ter wereld gaat het volgens het boekje, maar als je ziet wat de aspc voor bijv. huisdieren doet ten opzichte van nederland..kunnen ze bij dierenbescherming een puntje aan zuigen. Dergelijke incidenten zul je hier op de veluwe niet treffen aangezien en hier niet zulke grote aantallen paarden zijn, een vergelijking trekken is dus kort door de bocht !!
  Alleen al de straffen die er in het buitenland opgelegt worden zijn mijns inziens terecht ten opzicht van hier, een berisping veegt de gemiddelde nederlander zijn …mee af.
  Het word dus hoogt tijd dat het kabinet zich hier (eidenlijk) eens mee bezig houd.
  Juig het eens toe…ipv altijd maar te wijzen met t vingertje…

 • Ineke

  Ik juig het zeker toe. Hoe meer hoe liever. Ik vind alleen dat amerika wat dit betreft wel heel hoog wordt aangeslagen terwijl er zich daar zulke verschrikkelijke taferelen voordoen, met goedkeuring van de staat. Gelukkig las ik vandaag dat de BLM dankzij van een congreslid 2 miljoen dollar wordt gekort vanwege deze schandalige dierenmishandeling op grote schaal .

 • tini

  ja elk initiatief is goed als het maar efficient is voor de dieren in nood.

  gisteren zag ik tijdens mijn werk in de wijnvelden een poney staan, een oudje maar nog nooit heb ik zulke verwaarloosde hoeven gezien! ik denk dat ie nooit een hoefsmid heeft gehad zijn hele leven niet, en dat nog wel in een buurt dichtbij buren dus die moeten toch wel iets hebben gezien? ik zal proberen een foto te maken met gevaar voor eigen leven want de eigenaar is een suisidist met psychiatrische problemen en de familie lijkt nogal asociaal gedrag te vertonen.
  Daarna hoop ik een vereniging te verwittigen en hoop dat zij er iets aan kunnen doen want de officiele wegen hier heb ik al te vaak bewandeld en die werken geheel niet! een dier hier heeft bijna geen rechten, je kunt en mag hem verwaarlozen zoals je wilt als er maar hooi en water aanwezig is dan is dat voldoende. Ook als dat er is ..en het paard is te oud en zijn tanden zijn versleten doen ze hier niks, hij kan geen hooi kauwen dus moet ie maar sterven vd honger. Al jaren volg ik een paard die bijna elke winter sterft omdat het gras dat ie nog wel kan eten op is en het hooi niet kan eten.
  pfff

  we houden vol!
  Tini

 • Karin

  Als die dierenpolitie er dan tóch is, hoop ik dat die allereerst het mishandelen en afslachten van dieren bij kinderboerderijen en in weilanden gaat voorkomen c.q. opsporen. Juist dát komt in de regio Capelle/Rotterdam/Schiedam/Vlaardingen nogal eens voor.
  Dan is het tenminste nog ergens goed voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.