Ga naar hoofdinhoud

Capellmann: ‘Totilas geen optie voor mij’

Nadine Capellmann met ElvisDe succesvolle Duitse dressuurruiters Isabell Werth, Nadine Capellmann en Ulla Salzgeber hebben geen interesse om het paard Totilas te gaan rijden. Dat meldt het AD vandaag op haar site. "Totilas is onder geen enkele omstandigheid een optie voor mij'', aldus Capellmann. "Dit paard heeft al zoveel prijzen gehaald, daar kun je alleen maar mee verliezen.''

Ook Salzgeber ziet het niet zitten. “Het is mij niet gevraagd of ik het wel wil. Maar het is voor mij geen alternatief omdat ik te weinig wisselgeld te bieden heb.”

Bron: Horses.nl / AD

Lees ook:
Schockemöhle zoekt Duitse ruiter voor Totilas

11 reacties op “Capellmann: ‘Totilas geen optie voor mij’

 • Karin

  Aaaaahhhh….. GEWELDIG!!!
  IK HOOP DAT IE DOOR HELEMAAL NIEMAND GEREDEN GAAT WORDEN, IDD ZOALS CAPELLMANN AL AANGEEFT: OP ZO’N PAARD ALS TOTILAS KUN JE ALLEEN NOG MAAR VERLIEZEN!!!! ( en wordt je door heeeeeel weinig mensen gerespecteerd!!!)

 • A. Moonen

  Just never change a winning team.

 • Albert Voorn

  Karin toch!

  Ze mogen hem mij morgen echt brengen en dan train ik een jaar met een toptrainer (Henk van Bergen) en dan lukt het gewoon!
  Al deze ruiters die zo’n paard weigeren komen echt veel tekort in rijkunst, als je zo’n paard met zijn mogelijkheden niet op hetzelfde niveau kan laten presteren dan mag je geen topruiter genoemd worden.

 • annet

  Beste heer voorn, dat zou humor zijn een succesvolle springruiter in de dressuurbaan. Al heb ik wel eens een show gezien waarin een springruiter de plek in nam van een dressuur ruiter en visa versa. En ik moet bekennen dat dat niet misstaat hoor!!! Maar ik denk dat veel ruiters en amazones bang zijn om Totilas te rijden, immers als je met 75% je proef afsluit gaat toch iedereen twijfelen aan je rijkunst. Het kan toch immers zijn dat juryleden ook gecharmeerd zijn van de combi Edward en Totilas. Het blijft immers een jurysport. Persoonlijk hoop ik dat Edward hem terug krijgt, al is dat onwaarschijnlijk. Maar hoop doet leven!!! Ik zou u best wel willen zien in de dressuur ring omdat ik altijd erg gecharmeerd ben geweest van uw wijze van rijden! Nou, gaat u die uitdaging misschien ooit aan??? Ik kom kijken.

 • Albert Voorn

  Beste Annet,

  Vergelijk het met dat ik morgen wordt gevraagd om Hickstead, Shutterfly, Checkmate, Vigo en Sandro Boy te mogen rijden.
  Ik kan nooit meer de prestaties evenaren van de ruiters die deze paarden hebben gereden, zo wat.
  Al win ik maar een derde dan ben ik al bijzonder gelukkig!

 • Meta

  Beste Hr. Voorn 😉
  Ooit zag ik Jan B. onze plaatselijkie manegehouder en voormalig springruiter een prachtig paard rijden op verzoek van de eigenaresse(zij had rij/springtechnische problemen met het dier)
  Jan kon uit elk paard het mooiste halen en kreeg van het dier kadootjes van de allerbovenste plank,een genot om naar te kijken.
  Zo ook op deze dag.
  In het midden van de manege had Jan één mooie hindernis geplaatst.
  De eigenaresse had de videocamera in de aanslag en was van plan om ALLE sprongen over de hindernis vast te leggen…
  Jan steeg op en begon met voorwaarts en gymnastiserend losrijden,na 15 minuten liep het paard alle figuren op Z niveau zal ik maar zeggen..
  De eigenaresse fluisterde tegen haar moeder…pfff…wanneer gaat hij nou eindelijk eens springen met die knol?
  Na 25 minuten reed Jan met het paard op de hindernis af,nam hem heel ontspannen en mooi,galoppeerde nog éénmaal door de rijbak,hield halt ,steeg af,aaide het dier en zei: “Zoals je ziet….hij KAN het…want springen IS DRESSUUR!
  Hij liep naar de verbouwereerde eigenaresse,overhandigde haar de teugels en de training van 30 minuten was beëindigd!
  Nooit zal ik zijn woorden vergeten “Springen is dressuur”

  Misschien kunt U eens gezellig op de koffie bij Paul S met aansluitend een Super rit op Totilas??

  ;-)))

 • Karin

  Laat ik er dit nog over zeggen:
  de Combi Edward en Totilas waren nog niet klaar…… ze waren nog aan t groeien…. ze waren nog niet klaar! Nog lang niet!!!

 • m

  Nou Edward, maak ze stalletje alvast maar warm met een lekker pak stro.

 • Yvonne

  Wie de nieuwe ruiter/amazone van Totilas dan ook mag worden, niemand kan de combinatie Edward & Totilas evenaren!

 • Antonio

  Het is maar te hopen voor Edward Gal dat Albert Voorn nooit op Totilas gaat rijden. Gal zou het schaamrood tot zeer ver achter zijn oren krijgen, daarbij komt dat Voorn als hij zou gaan trainen met Henk v. Bergen, onze bondstrainer direct zou gaan immigreren naar Mongolië of eerder nog de maan.

  Geachte Heer Voorn, bedankt voor uw geweldige en terechte reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook