Ga naar hoofdinhoud

Caracho uitgeroepen tot Holsteinse kampioenshengst

Hinrich Romeike met Marius (v. Condrieu xx).

De hengstenkeuringscommissie van het Holsteiner Verband koos vanmiddag in de kampioenskeuring van de nieuwe jaargang hengsten voor de top gefokte Cassilano-zoon Caracho van fokker/eigenaar Jens Ritters. De eerste reservetitel kwam terecht bij de zeer opvallende dressuurhengst Lorentins Best (v. Lorentin), de tweede reservetitel was voor de halfbloed Ikarus (v. Ibisco xx).

Het was een, zo niet politieke, dan toch papieren keuze om Caracho tot kampioen uit te roepen. Mooier gefokt liep er de afgelopen dagen geen enkele hengst rond. Caracho stamt af van de veelbelovende jonge hengst Cassilano en aan moederszijde is de kampioen nauw verwant aan de Grand Prix-springpaarden Sprite (v. Quidam de Revel), Lacrimoso HDC (v. Landjunge) en Cefalo (v. Caretino) en natuurlijk aan wereld- en olympisch kampioen eventing Marius (v. Condrieu xx). Maar met zijn optreden gisteren in het vrij bewegen en vrij springen kon Caracho niet overtuigen.

Zeer indrukwekkend was het optreden van de dressuurhengst Lorentins Best. Als een typische vertegenwoordiger van de Holsteinse fokkerij walste de hengst door de baan en toonde daarbij naast houding en kracht toch ook de nodige functionaliteit voor de dressuur. Interessant is het feit dat de reservekampioen een vader en een moeder heeft die beide in de hoogste dressuurklasse werden uitgebracht.

Holstein promoot nog steeds het gebruik van volbloed. Zo was de tweede reservetitel, die aan Ikarus ten deel viel, goed te verklaren.

Lees woensdag alles over de Holsteinse hengstenkeuring in De Paardenkrant.

Bron: Horses

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook