Ga naar hoofdinhoud

Cartano domineert nakomelingenwedstrijd

Overzicht hengstenkeuring

Zojuist werd de nakomelingenwedstrijd op de KWPN Hengstenkeuring gewonnen door Cartano (v. Carthago). Zijn drie nakomelingen wisten alle drie foutloos te blijven in het basisparcours en Cote d’Or VLS zette onder Anne Martine van Liere de snelste tijd neer. De nakomelingen van Verdi (v. Quidam de Revel) werden tweede en die van Rascin (v. Ramiro) derde.

Ieder team van nakomelingen beschikte over een eigen coach. Die coach bepaalde welke combinatie de KWPN-hengst in de eventuele barrage mocht vertegenwoordigen.

Piet Raijmakers Senior was de coach van team-Rascin en koos Chocotoff (mv. Indoctro) met Bianca Schoenmakers als vertegenwoordiger. De combinatie zette weliswaar de snelste tijd neer, maar moest dit in de barrage met een balk bekostigen. Het fokproduct van Hans Dings finishte in 39,69 seconden. De overige nakomelingen van Rascin waren Van Schijndel’s Chopard en Blom’s Cascin.

Als tweede starter in de barrage mocht Cote d’Or VLS onder Anne Martine van Liere verschijnen. Joop van Uytert koos de combinatie om de hengst Cartano te vertegenwoordigen. In een scherpe tijd van 40,22 seconden reed Van Liere foutloos rond. Ze reed de Cartano-nakomeling in een hoog grondtempo rond en vond steeds de voorwaartse afstand, wat resulteerde in een overwinning. De ander twee Cartano-nakomelingen waren Dollards Dartano en Culita (mv. Peter Pan).

Als laatste starter kwam Mario Wilson Fernandez met de Verdi-nakomeling Bulavsco aan start. Eric van der Vleuten koos de vermogende nakomeling van Verdi uit. Wilson Fernandez reed het fokproduct van Peter Rinkes knap rond in 40,56 seconden, wat resulteerde in een tweede plek. Van Verdi waren nog twee foutloze nakomelingen, namelijk Cocane (mv. Nassau) en Beau Tess Texel.

De hengsten die vertegenwoordigd werden op de nakomelingenwedstrijd waren Cartano, Cardento, Rascin, Ukato, Untouchable, Up to Date, Ustinov, Verdi, Vittorio en Whitesnake.

Klik hier voor alle nieuwsberichten van de KWPN-hengstenkeuring.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook