Ga naar hoofdinhoud

Cero I terug naar Duitsland om te dekken

Dankzij prinses Haya is Cero I (v. Calido I) teruggekeerd naar Duitsland voor de fokkerij. De hengst die actief was op het allerhoogste niveau onder de Belg François Mathy jr. De hengst zal ter dekking komen bij Hengstenstation Maas J. Hell.

De inmiddels zeventienjarige hengst verscheen voor het laatst in de wedstrijd ring in juni 2016 en geniet dus al bijna twee jaar van zijn pensioen in Engeland. De Calido I-zoon genoot van zijn pensioen bij Team Harmony in Newmarket. Team Harmony is in mede-eigendom van prinses Haya. De prinses is van mening dat het gebruik van Cero I in de fokkerij erg nuttig is nu de hengst nog maar weinig wordt gereden.

Top prestaties

Ondanks dat Cero I actief was op het hoogste niveau van de springsport bleven echte grote zeges uit. In de fokkerij daarentegen boekte de hengst wel goede prestaties. De hengst heeft vijf goedgekeurde zonen. Cerousi, goedgekeurd bij het Mecklenburger Warmbloed, is actief op 1,50 meter niveau met Daniel Wascher. Daarnaast heeft Cero I Cantaloupe, Ceventro, Cesandro en Cero Michel als goedgekeurde zonen.

Dat Cero I zijn sportkwaliteiten vererft blijkt wel uit de prestaties van Ero del Pierire gereden door Jerome Guery,  Zeremonie met Laura Kraut en Zera 23 onder Pato Muente. Deze combinaties presteren allemaal op 1,60 meter-niveau.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/St. Georg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook