Ga naar hoofdinhoud

Chakakahn opnieuw beste vierjarige

Ellen Wynia ChakakahnZondag stond in Marum de vierde selectiewedstrijd van het KNHS-Subli Kampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden op het programma. Ellen Wynia kwam voor de tweede keer dit competitieseizoen in actie met de vierjarige Chakakahn (v. Sir Donnerhall) en eiste wederom de overwinning op. Bij de vijfjarigen was het Bolero (v. Uptown) die met Cecile Smit de hoogste punten scoorde. Manon van Hylckama Vlieg reed Archibald (v. Krack C) naar de overwinning in de rubriek voor zesjarigen.

“Chakakahn heeft erg veel uitstraling en zelfhouding. Bij vierjarigen praten we eigenlijk nog niet over gedragenheid, maar bij Chakakahn kan je dit al bijna zo noemen”, sprak jurylid Thea Vermunt lovend over de winnaar van de rubriek voor vierjarigen. Samen met jurylid Drenth beloonde zij de proef van Wynia en Chakakahn met 82,20%. Het duo gaat daarmee aan de leiding in de tussenstand. De tweede plaats was voor Lumen Calvez (v. Valdez) die met Laura Zwart naar 76,20% liep. Caliber Bw (v. Cormint) werd onder het zadel van Willemijn Wolf derde.

De vijfjarige Bolero liep naar het winnende percentage van 71,20%. Vermunt: “Bolero is een erg taktvast paard. De verzameling kan beter, maar het is zeker een paard met potentie.” Benetton (v. Citango) werd met Lian Rossingh tweede. De huidige klassementsleiders, Landor van de Keizershof (v. Largo W) en Benjamin de la Vigne (v. Quattro), kwamen niet in actie. Zij startten een dag eerder al tijdens de competitiewedstrijd in Sevenum. Zij gaan aan de leiding met 28 punten.

Archibald wist te overtuigen bij de zesjaren. Met een score van maar liefst 84% werd hij op kop geplaatst. Custom Zadels Anoraline (v. Sandro Hit) kreeg 78,80%, goed voor een tweede plaats. De merrie werd gereden door Engie Kwakkel. Deze twee paarden namen allebei voor het eerst dit seizoen deel aan een competitiewedstrijd. Vermunt: ‘Beide paarden werden erg goed voorgesteld. Ze liepen met veel takt en in balans.’ In de tussenstand staat Mavabo’s Amara M (v. Tuschinski) met 54 punten aan kop.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl/KNHS

Lees ook:
Jonge paarden Coco HS en C’est Magnifique maken indruk op jury

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.