Ga naar hoofdinhoud

Chantal Regter zet loopbaan voort bij Stal Van der Ham

Afgelopen dinsdag is Chantal Regter bij Stal Van der Ham begonnen. Zij zal haar loopbaan bij Willy Van der Ham vervolgen, nadat zij bij Stal Eurocommerce is vertrokken.

Chantal Regter is na vier maanden vertrokken bij Stal Eurocommerce en zal in Gildehaus als opvolger van Peter Olthof gaan fungeren. Peter Olthof is vijf jaar stalruiter geweest voor Van der Ham en gaat in Langeveen voor zichzelf beginnen. Zowel Regter als Van der Ham spreekt van een gelukkige samenloop van omstandigheden.

Chantal Regter: “Willy ken ik al heel lang. Hij is iemand met heel veel paardenkennis, van wie ik enorm veel kan leren. Bovendien is het een erg gemoedelijke man. Vandaag ben ik voor het eerst op oefenparcours geweest en heb ik de paarden leren kennen. Die lopen allemaal Z en ZZ en ik heb nog twee vijfjarigen voor de L en M. Ze hebben allemaal veel kwaliteit, dus qua niveau val ik niet terug. En Willy zegt ook, dat als het goed gaat het ook met hem goed gaat. Internationaal rijden komt ook wel weer. We willen met elkaar plezier en succes. Natuurlijk weet ik dat hij het als handelsman ook van de verkoop moet heben, maar hij zal altijd ook paarden hebben voor het hogere werk. Willy zei dat hij het geluk had zo snel weer een andere ruiter te hebben, ik heb geluk dat ik zo snel iemand als hij heb gevonden.”

Willy van der Ham is het helemaal met Chantal Regter eens. “Als ik niet enthousiast was, zou ik er niet aan zijn begonnen. Het is wel een toevallige speling van het lot. Peter wilde voor zichzelf beginnen. Dat wist ik al een paar maanden. Hij heeft hier vijf jaar gewerkt. Toen hij hier kwam, begon hij op nul. Je mag toich gerust stellen dat hij de laatste tijd een verdienstelijk ruiter is geworden. Het is jammer dat hij weg is, maar dat kon ik niet stoppen. Hij had dit in zijn hoofd. Ik was op zoek, maar had nog niemand gevonden. Toen ging Chantal weg bij Eurocommerce en ik zocht een ruiter. Hoeveel geluk kun je hebben? Zo zie ik het. Chantal is een van de meest talentvolle amazones van Nederland, dat mag je rustig zeggen. De kans om op niveau te rijden zal ze zeker krijgen, die geef ik haar ook. Maar ook een heel goede ruiter is afhankelijk van zijn paard. De handel is de laatste jaren behoorlijk aan het veranderen. Opleiden loont tegenwoordig. En daarvoor heb je een heel goede ruiter nodig. Met Chantal kan ik alleen maar heel blij zijn.”

Bron: Horses.nl/Hippisch Twente

 

Eén reactie op “Chantal Regter zet loopbaan voort bij Stal Van der Ham

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.