Ga naar hoofdinhoud

Chardon overbluft Exell op juiste moment

De onverslaanbaar geachte Boyd Exell is door IJsbrand Chardon van z'n troon gestoten. Chardon bleef als enige rijder in de winning-round foutloos. Zijn naaste concurrenten Koos de Ronde en Boyd Exell tikten beiden twee ballen van de kegels, waardoor Chardon met stip de sterkste menner in Bordeaux was. Met zijn overwinning in Bordeaux mag Chardon voor het eerst sinds tien jaar weer de wereldbeker mee naar huis nemen. 

Zelden was een wereldbekerfinale zo spannend als deze editie. Koos de Ronde mocht vanwege zijn overwinning gisteren in de warming-up vandaag starten vanaf pole position. Exell, die in de warming-up een bal moest incasseren, moest in het basisparcours als eerste van de drie grootheden de ring betreden. Hij zette een foutloze ronde in een tijd van 137.77 neer.

Chardon had een hoger basistempo dan Exell, maar liet een bal van een poort rollen. Met een tijd van 139.49 ging hij als tweede starter de winning-round in. De Ronde legde net als Exell een foutloos basisparcours af, maar passeerde zo’n vier seconden later de finishlijn. Dit betekende dat hij direct van start mocht in zijn barragerit.

Met twee afgeworpen ballen in een eindtijd van 267.67 werd de kans op een overwinning voor De Ronde wel heel erg klein. Zeker toen zijn landgenoot Chardon een foutloze rit in 250.09 neerzette.

Exell was niet tegen Chardon opgewassen. Gelijk in het begin van zijn parcours maakte hij een slordige fout op poort drie. En ook later in het parcours reed  de Australiër nog een bal naar de grond, waardoor hij zijn tweevoudig wereldbekertitel niet kon prolongeren. Hij eindigde met 254.73

In Bordeaux scheidden de mannen zich van de jongens. Het niveauverschil tussen de top drie (Chardon, Exell en De Ronde) en de rest van het deelnemersveld is niet te negeren. Wereldbekerdebutant Jerome Voutaz (SUI) eindigde als vierde met elf strafseconden achterstand (152.69) op de top drie. Hij werd gevolgd door Brauchle, Mourier en Von Stein.

Bron: Horses-De Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook