Ga naar hoofdinhoud

Charmeur-zoon veilingtopper met 46.000 euro

Charmeur's moeder Trendy wordt door Blue Hors grootschalig gespoeld

Hoewel de prijzen in het begin van de veiling nog niet helemaal meevielen, groeide de veulenveiling in Borculo editie 2013 uit tot één van de beste veilingen van de afgelopen jaren. Charmeur-zoon I’m Special (mv. Negro) werd met 46.000 euro de zeer overtuigende veilingtopper en kwam in handen van Charmeur’s mede-eigenaar Barend Tamerus.


Maar liefst vijf veulens verwisselden van eigenaar voor een bedrag hoger dan 30.000 euro. De gemiddelde prijs kwam uit op een bedrag van ruim 12.000 euro, waarvan 11.800 euro voor de veulens en maar liefst gemiddeld 15.500 euro voor de drie geveilde embryo’s. Behalve veilingtopper I’m Special werd ook Bordeaux-zoon Issey verkocht voor een bedrag boven de 40.000 euro. De Deense stoeterij Blue Hors schafte het imponerende, zwarte hengstveulen aan voor 44.000 euro. Willem van der Linde uit De Cocksdorp (Texel) was een zeer gelukkige inzender. Zijn hengstveulen Impression Texel (v. Sorento) werd afgeslagen voor 35.000 euro en bij het chique hengstveulen Ice King Texel (v. Everdale), die op de KWPN-afstammelingenkeuring al als beste dressuurveulen werd gehuldigd, viel de hamer op het indrukwekkende bedrag van 36.000 euro. Het duurste merrieveulen werd Indira Viana (v. Zack) en werd als afsluiter van de veiling afgeslagen op 37.000 euro.

Zoals gebruikelijk lag de prijs bij de springveulens wat lager, maar I-Am-Unostar (v. Numero Uno) was met 28.000 euro toch een heel mooie veilingtopper. De zeer goed galopperende kleinzoon van Quick Star vertrekt in het gezelschap van nog drie veulens naar de Verenigde Staten. Codex One-zoon Cornet was met 17.000 euro het één na duurste springveulen. Cornet is een zoon van de Caretano Z-dochter Claudia Z, die op haar beurt een dochter is van Grand Prix-springpaard Larthago (v. Carthago) die de moeder is van de KWPN-goedgekeurde hengst Harley VDL (v. Heartbreaker).

De prijzen van de embryo’s lagen ook zeer hoog in Borculo. De Quick Star-embryo uit de moederlijn van Contendro I werd afgeslagen op 11.000 euro. De L’Arc de Triomphe-embryo uit de volle zus van springfenomeen Big Star werd geveild voor maar liefst 14.500 euro. De embryo uit topmerrie Sisther de Jeu (v. Gribaldi) werd veruit de duurste. Deze embryo van Jazz werd afgeslagen op 21.000 euro. Eigenaresse en fokker Emmy de Jeu kreeg behalve voor haar embryo ook voor haar veulen Indy de Jeu een mooi bedrag. Het zwarte hengstveulen van Voice ging voor 24.000 euro.

Klik hier voor de veilingresultaten.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook