Ga naar hoofdinhoud

Chris Kappler wint 60.000 dollar met VDL Oranta

Het Winter Equestrian Festival in Tampa (Verenigde Staten) wordt elk jaar afgesloten met de zware Budweiser American Invitational. Zo zwaar zelfs dat zaterdag niemand foutloos uit het basisparcours kwam. In een barrage met zeven vierfouters won Chris Kappler met de KWPN-merrie Oranta VDL. Het leverde hem 60.000 dollar aan prijzengeld op.

Kappler won de prestigieuze proef voor de derde maal in zijn carrière. In 1995 won hij met Seven Wonder door als enige foutloos te blijven in de basisomloop. In 2003 reed hij de KWPN’er Royal Kaliber (Ramiro x Voltaire) naar de tweede zege. Met Oranta VDL werd hij tweede in 2006 en vijfde in 2008. Dit jaar lukte het hem eindelijk om ook met deze merrie de American Invitational op naam te schrijven. ,,Oranta was fenomenaal deze avond”, jubelde Kappler (42) na afloop. ,,Ik vond het fantastisch haar hier weer te rijden. De Invitational is één van de beste evenementen van Amerika.” 

Het parcours was dit jaar ontworpen door Steve Stephens, die afgelopen jaar ook verantwoordelijk was voor de parcoursbouw op de Olympische Spelen. Tweede in het lastige parcours werd Todd Minikus met de KWPN’er Pavarotti (Lancelot x Renville). Derde werd Ublesco (Darco x Flamingo) onder Cara Raether.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.