Ga naar hoofdinhoud

Christa Larmoyeur tweede in Grand Prix

Foto: Melanie Brevink
Met een score van net geen 70% pakte Christa Larmoyeur met Uphill-nakomeling Aston Martin NL de tweede prijs in de Grand Prix van CDI3* Le Mans. Anders Dahl eiste met Selten HW (v. Sandro Hit) de overwinning op. Ook in de andere rubrieken lieten de Nederlandse deelnemers van zich horen. 

In deze druk bezette rubriek beet Larmoyeur het spits af. Met haar score van 69.640% stond ze lange tijd bovenaan. Totdat Dahl met Selten HW de ring betrad en de score van Larmoyeur nipt verbeterde. Met 70.060% pakte hij de zege. Marc Boblet en Noble Dream (v. Caprimond) waren met een score van 69.340% goed voor de derde plek.

Kolijn sterk in Prix St. Georges

In de Prix St. Georges was het Krista Kolijn die met Aladin het beste Nederlandse resultaat neerzette. Met een score van 70.632% werd zij tweede. Francoise Hologne-Joux won de rubriek door met Warhol (v. Warkant) 71.263% bij elkaar te rijden. Domien Michiels pakte met Intermezzo van het Meerdaalhof (v. Gribaldi) de derde prijs door 69.974% te scoren.

Kolijn mocht zich met haar andere troef Wish (v. OO Seven) ook als vijfde opstellen, terwijl Jill Huybregts met Enzos Armani (v. Tuschinski) als zesde volgde.

Nederlanders domineren

Bij de Young Riders had de buitenlandse concurrentie geen schijn van kans. De gehele top vijf werd in beslag genomen door Nederlandse amazones. Emsee Donkers reed met Zaffier (v. Painted Black) haar internationale debuut wat direct goed was voor de overwinning. De combinatie was met een score van 71.798% niet te kloppen. Julia Groenhart en First Barrichello (v. Florencio) volgden met 71.096% op de tweede plek. Laurie Vervoort stuurde haar Tuschinski-nakomeling Chester naar de derde plek. Deze combinatie noteerde 70.263% voor hun optreden.

De plekken vier en vijf werden respectievelijk in beslag genomen door Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) en Jasmien de Koeyer met Esperanza (v. Desperados).

Top drie klassering voor Siemer

In de landenproef voor Junioren stuurde Florence Siemer haar Zidane (v. Inspekteur) naar de derde plek. Met een score van 69.730% bleef ze nipt achter de nummers twee Kim Burschik en Powerfee GB (v. Ruiz Soler). De overwinning ging naar Veronika Hudokormova met Donnerfeld (v. Donnerbube II). Deze combinatie wist als enige de 70%-grens te passeren door 70.856% te scoren.

Bos en Luiten aan zet

Brandy Bos en Marten Luiten waren in de landenproef voor pony’s goed voor het beste Nederlandse resultaat. Bos stuurde haar Charming Foret naar de derde plek, terwijl Luiten met Movie Star net naast het podium viel. Tabea Schroer eiste in deze rubriek met Danilo 80 de overwinning op. Landgenote Lucie-Anouk Baumgürtel werd met Zinq Massimiliano FH tweede.

Klik hier voor de uitslag van de Grand Prix.
Klik hier voor de uitslagen van de Prix St. Georges.
Klik hier voor de uitslag van de Young Riders. 
Klik hier voor de uitslag van de junioren.
Klik hier voor de uitslagen van de pony’s. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.