Ga naar hoofdinhoud

Clydesdales nemen renbaan over

Op de racebaan in Exeter zal het gedonder van hoeven op 22 november luider klinken dan normaal. Voor het derde jaar op rij lopen er in deze race Clydesdales in plaats van renpaarden mee. Liefhebbers van het ras, dat hun bekendheid mede dankt aan de bierreclames van Budweiser, laten zes van hun paarden deelnemen aan de race ter promotie.

Zes professionele jockeys nemen plaats op de ruggen van de giganten. “Het is nogal een apart gezicht! Deze race bewijst dat deze paarden niet alleen goede trekpaarden, maar ook rijpaarden zijn”, vertelt H&H columnist en jockey Tim Ancrum, die bij deze race meer toeschouwers toe ziet stromen dan bij gewone races.

Voor meer informatie: www.exeter-racecourse.co.uk

Hieronder het filmpje van de race van vorig jaar.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook