Ga naar hoofdinhoud

Commanchi in Holstein erkend

Van de vijftien voorgestelde hengsten accepteerde het Holsteiner Verband afgelopen dinsdag vier hengsten voor de dekdienst. Daaronder Commanchi (v. Cassini I) die in het verleden onder Sacha Dito en tegenwoordig met Jörg Naeve op het hoogste niveau springt.

De bont getekende zoon van Cassini I liep afgelopen jaar onder Naeve voor Duitsland verschillende Grote Prijzen en Landenwedstrijden. Eigenaar Joan Kuijpers vertelt: “We zijn sperma van de hengst aan het invriezen en vanwege de navraag dat zowel in Nederland als in Holstein verkrijgbaar zijn. De hengst blijft onder Naeve in de sport actief.”

Slechts één jonge hengst kreeg kansen in de fokkerij, de in 2009 geboren Cubiki (v. Cassini I) van de gebroeders Völz. Van de elf hengsten die net drie geworden zijn, kreeg geen enkele groen licht.

Wel toegelaten werd de 1.40m springende Caretto. Een zoon van Caretino uit Farett (v.Landlord), eveneens moeder van de KWPN-goedgekeurde hengst Casco.
Hun missie dressuurpaarden voort te brengen willen de Holsteiners versterken door de goedkeuring van Corifeo (v. Contendro I). Deze bruine loopt op ZZ-Zwaar niveau in de dressuursport, maar kent meer famillieleden die over het hout succesvol zijn. De goedgekeurde en internationaal springende hengst Captain Fire (v.Contendro I) komt uit een halfzus van de hengst.

 

Bron: Horses / De Paardenkrant

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook