Ga naar hoofdinhoud

Concorde op dertigjarige leeftijd overleden

Gebroeders Bosch, Henk Nijhof en Kees van den Oetelaar waren 28 jaar eigenaar van Concorde.
Gisteravond is op dertigjarige leeftijd de preferente hengst Concorde (Voltaire x Marco Polo) gestorven. Concorde werd op 10 mei 1984 geboren bij L. van Diest in Son en was sinds 1986 in eigendom van zijn grootste fan C.A.M. van den Oetelaar en in mede-eigendom van Team Nijhof en Gebr. Bosch in Luttenberg.

Olympic Concorde zelf blonk uit op internationale concour­sen en won met Jos Lansink onder meer de Grote Prijs van Nordrhein-Westfa­len in Aken. In 1994 behaalde de hengst met Lansink de titel op het Nederlands kampioenschap. Verder aansprekende prestaties van het duo zijn de tweede prijzen in de GP van Amsterdam,  Darmstadt, Lanaken, Helsinki en Got­hen­burg.

Concorde heeft een dertigtal goedgekeurde zonen en heeft zich gemanifesteerd als leverancier van ontelbaar veel Grand Prix-springpaarden. Zijn nakomelingen Audi’s Jikke, Kathja, Conquest, Larino, Viktor, Isabella en Marius Claudius schaarden zich wereldwijd op topplaatsen op Grand Prix-niveau.

In 2003 leverde Concorde een uitzonderlijke prestatie doordat vier van zijn nakomelingen waren gekwalificeerd voor de Wereldbekerfinale in Las Vegas, te weten Jikke, Conquest, Viktor en Marius Claudius. Deze vier paarden wisten alle vier in de voorrondes een Wereldbekerwedstrijd te winnen.

Concorde dankt zijn preferentschap, dat hij als jongste hengst ooit behaalde, aan de enorme lijst van nationale en internationale springpaarden.

“Graag willen wij iedereen bedanken die een rol heeft gespeeld in het leven van Concorde zoals zijn fokkers, ruiters, grooms en zijn dagelijkse verzorgers”, aldus Team Nijhof op haar website.

Bron: Horses/TeamNijhof.

3 reacties op “Concorde op dertigjarige leeftijd overleden

 • verkooijen wim

  Concorde hoorde bij mijn als een van de15 top hengsten van Nederland,en dit is een verlies voor de fokkerij.
  Maar we hebben wel weer goeden opvolgers weer klaar staan .
  Ik bedank het hele team dat ze de hengst altijd beschikbaar hebben gehouden,en de hengst ook een goede oude dag hebben gegund.

  Veel sterkte

 • Wendy van den Barselaar

  Een mooie leeftijd voor z’n sportpaard en dekhengst. Concorde bedankt!

 • Linda van der Ploeg

  Respectabele leeftijd. Hij was niet alleen een grootse springpaardenleverancier, maar heeft ook een aantal grand prix dressuurpaarden voortgebracht. Heb zelf een bonte zoon van Concorde (mv Samber) die het tot de Grand prix dressuur geschopt heeft. Werkwillige, harde paarden. Concorde RIP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.