Ga naar hoofdinhoud

Conflict Brouwer-Wilaras escaleert: ‘Paarden niet verzorgd’

Exclusief
De controverse tussen de familie Brouwer en de familie Wilaras is een nieuwe fase in gegaan. Partijen beschuldigen elkaar over en weer van bedreiging en intimidatie. Volgens Brouwer worden de paarden van Wilaras op Platinum Stable niet of slecht verzorgd nu Brouwer deze paarden niet meer aan mag raken.

Afgelopen woensdag kondigden de Brouwers hun vertrek uit de Platinum Stable in Riel en Weelde (B.) aan en stelden zij een faillissementsaanvraag tegen Wilaras/Platinum in het vooruitzicht omdat er al sinds augustus 2016 geen rekeningen zouden zijn betaald. De inmiddels uit Indonesië overgekomen familie Wilaras slaat terug met een verklaring van hun advocaat mr. Rogier Baltes.

Fysiek uit de hand gelopen

Shirley en Chris Wilaras eisen geld van Brouwer, te weten de opbrengst van de verkoop van paarden. Ook is het conflict nu fysiek uit de hand gelopen, stelt Baltes in een verklaring aan de redactie van Paardenkrant en Horses.nl.

Met paardentrailer op dochter af

“De familie Brouwer heeft terecht ingezien dat hun situatie onhoudbaar is geworden en dat ze weg moesten”, schrijft Baltes namens Chris Wilaras. “Ook hun klanten kunnen nu niet meer bij Platinum Stable terecht. Maar de familie Brouwer komt telkens terug om ons te bedreigen op ons eigen terrein. Maar erger was dat Emile Brouwer (zoon van Ben en Annemarie, red.) afgelopen woensdag met een paardentrailer op hoge snelheid op onze dochter is afgereden en pas op het allerlaatste moment stopte.”

Grote geldproblemen

“Toen ik dit hoorde ben ik meteen samen met mijn vrouw naar Nederland gekomen om onze dochter te beschermen. We hebben ook beveiliging gekregen. Er worden nu gerechtelijke stappen ondernomen om verdere bedreigingen te voorkomen. De familie Brouwer denkt dat ze gratis van alles gebruik mogen maken zonder hun contractuele verplichtingen na te komen. Dat kan natuurlijk niet. We hoorden op een bepaald moment dat ze grote geldproblemen hadden. Het is de vraag of ze wel geld hebben om ons alles terug te betalen. Ons vertrouwen is geschaad, maar wij blijven geloven in onze ambities”, aldus Baltes namens zijn cliënt Chris Wilaras.

Onze reputatie stukmaken

Annemarie Brouwer ontkent dat haar zoon Emile op Pamela Wilaras zou zijn ingereden. “Dat is compleet uit de lucht gegrepen. Dat roepen ze alleen maar om onze reputatie stuk te maken. Pamela wilde nieuwe sloten laten zetten op de Platinum-vestiging in Weelde. Dat kan niet. Wij hebben een gebruiksovereenkomst. Wij willen zelf weg omdat Wilaras zijn rekeningen niet betaalt. Niet aan ons en niet aan de leveranciers die spullen hebben geleverd voor de verzorging van de paarden van Wilaras. Wij zijn op zoek naar een andere accommodatie, maar zij maken ons nu het leven zuur om ons weg te werken.”

Kosten

Over het geld dat Brouwer aan Wilaras verschuldigd zou zijn vanwege de verkoop van paarden, zegt Annemarie: “Helaas vergeet Wilaras dat er ook kosten zijn in een bedrijf aan het verzorgen van paarden. En dat wij die betaald hebben voor hem.”

Platinum Stable te koop aangeboden

“Chris Wilaras heeft drie ultimatums genegeerd die wij hadden gesteld voor het voldoen van zijn financiële verplichtingen. Toen wij hoorden dat Wilaras de Platinum Stable te koop had aangeboden, was bij ons het vertrouwen helemaal weg. Wij hadden al die tijd tegen zijn schuldeisers gezegd dat er altijd nog het onroerend goed en de paarden van Wilaras waren om ons eventueel via een faillissement op te verhalen. Er zijn 67 crediteuren waarvan sommigen al meer dan een jaar op hun geld wachten. Wat ons nu overkomt is eerder met Erwin Samuel in Riel en met Adnan Alawi in Weelde gebeurd.”

Paarden krijgen weinig of geen eten

De familie Brouwer mag sinds dinsdagavond de paarden van Wilaras niet meer aanraken en voeren. “Dat is ons juridisch verboden. Dit is hartverscheurend om te zien dat als onze eigen paarden worden gevoerd deze paarden geen eten krijgen en staan te trappen en hinniken in hun stal. Daarvoor is de dierenpolitie ingeschakeld. Al het personeel heeft al officieel verklaard dat alle paarden al dagen in hun boxen staan en weinig of geen eten krijgen. En ook zij hebben geen toestemming om de paarden aan te raken.”

Soap

“We houden niet van soaps”, zegt Annemarie Brouwer. “We willen alleen maar ons eigen bedrijf uitoefenen en we willen dat wij en de andere schuldeisers van Wilaras worden betaald.”

UWV

Volgens Brouwer behoort inmiddels ook het personeel van Wilaras tot de schuldeisers en verleent het UWV hen rechtsbijstand.

Lees hier meer over de al lang slepende perikelen rond Platinum Stable.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

4 reacties op “Conflict Brouwer-Wilaras escaleert: ‘Paarden niet verzorgd’

 • Tineke

  “Volwassen” mensen die zich als kleuters gedragen.
  Ga met z’n allen om de tafel zitten en los het op!
  Maar loop het niet zo dom via de media uit te vechten.

 • Katja

  En de paarden zijn de dupe!

 • Sonja van Amstel

  Wie had dat gedacht dat het daar mis zou gaan?!

  Als de ene na de andere ruiter daar weg vlucht en de rekeningen worden keer op keer niet betaald?

  Hoop dat de paarden er snel weg zijn en ergens terecht komen waar ze wél eten krijgen.

  Geld is maar geld, honger voor beesten die in een hok staan en zichzelf dus niet kunnen redden, dat kan echt niet.

  Laat een snelrechter hier naar kijken, heel snel uitspraak doen zodat de beesten er weg kunnen.
  Gaat toch nooit goed komen daar.

 • Petra

  Erg dat weer dieren de dupe moeten worden van conflicten tussen mensen. Hopelijk komt het goed voor de dieren. En waarom altijd strijd tussen mensen. Elkaar geluk gunnen werkt toch beter. Daar word je wel gelukkig van

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook