Ga naar hoofdinhoud

Cornelissen en Parzival overwinnen in Grand Prix Amsterdam

Foto Lonneke Ruesink

Zojuist heeft Adelinde Cornelissen met Parzival (v. Jazz) de Grand Prix wereldbekerkwalificatie in Jumping Amsterdam gewonnen. De Olympische combinatie versloeg Helen Langehanenberg met 82,191%. Langehanenberg met Damon Hill (v. Donnerhal) werd tweede met 81,660%. Edward Gal besloot de top drie met Glock’s Romanov (v. Rohdiamant).

Cornelissen reed met Parzival een prachtige proef, maar toch kwam de score van Langehanenberg nog dicht in de buurt. Mede dankzij de 10’en voor de piaffe en de overgang van passage naar piaffe wist Cornelissen de Grand Prix op naam te schrijven.

Edward Gal had met Romanov met 74,894% wat afstand van de top twee, maar eindigde wel op plaats drie. Valentina Truppa werd vierde met 74,894%. Isabell Werth maakte met Don Johnson (v. Don Frederico) de top vijf compleet en behaalde 74,617%.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Eén reactie op “Cornelissen en Parzival overwinnen in Grand Prix Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook