Ga naar hoofdinhoud

België verbiedt publiek bij wedstrijden

Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Zaterdag werd het mondkapje al verplicht bij sportevenementen in België, vanaf aanstaande maandag moet bij onze Zuiderburen publiek worden geweerd. De extra maatregel moet het fors gestegen aantal bevestigde besmettingen terugdringen, zegt sportminister Weyts tegen Belgische media.

“Met duidelijke maatregelen bieden we houvast aan sportfederaties, sportclubs en supporters”, zegt de Vlaamse minister. De nieuwe coronamaatregel geldt zowel voor professionele als amateurclubs. Ook roept Weyts de betrokkenen bij binnensporten op zoveel mogelijk activiteiten naar buiten te verplaatsen.

Van 16 tot 22 juli is het aantal besmettingen in België met 71 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande week. Vooral in Antwerpen loopt het aantal mensen dat positief test op covid-19 snel op.

Bron: NOS

Eén reactie op “België verbiedt publiek bij wedstrijden

  • Jan Jonas

    Wat ik al eerder schreef, zoals het er naar uitziet, gaat Belgie naar code oranje door meer te testen nemen de aantal besmette gevallen toe. Luxemburg heeft de spits afgebeten door meer te testen met als gevolg van code geel naar code oranje. Waar het werkelijk omgaat is nemen de opnamen van dit virus in ziekenhuizen werkelijk toe en nemen de sterfgevallen ook toe ? Iemand die positief getest is hoeft niet ernstig ziek te zijn. Het is een zwak virus die er niet voor zorgt dat mensen die het virus hebben meegemaakt genoeg anti-lichamen tegen dit virus, voor langere tijd met zich meedragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook