Ga naar hoofdinhoud

Brandbrief: houd de sport toegankelijk

De KNHS, vertegenwoordigd door NOC*NSF, en de FNRS, vertegenwoordigd vanuit het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS), heeft samen met de KNVB en NL Actief een brandbrief gestuurd naar minister de Jonge (VWS) en minister Grapperhaus (J&V). In aanloop naar de definitieve besluitvorming over nieuwe maatregelen tegen het coronavirus pleiten ze voor het toegankelijk houden van de sport, om de gezondheid van de maatschappij te waarborgen.

“Eventuele maatregelen kunnen nadelige gevolgen hebben voor de sporters en de sportaanbieders. Gezamenlijk hebben we een duidelijk signaal afgegeven van de grote maatschappelijke waarde van sport. Wij hebben een nadrukkelijk verzoek gedaan om financiële compensatie indien de maatregelen verstrekkende gevolgen hebben voor sportaanbieders.”

Na de persconferentie op dinsdagavond 2 november wordt er samen met de partijen van de Sectorraad Paarden (SRP) gekeken naar de gevolgen voor de hippische sector.

Lees hier de brandbrief

Bron: KNHS

Eén reactie op “Brandbrief: houd de sport toegankelijk

  • jan jonas

    Als iederéén tegen nieuwe maatregelingen zijn, haalt het kabinet bakzeil. De zwembaden zeggen gezamenlijk de Qr code niet uit te voeren. Omdat het kabinet zegt dat men meer moet gaan sporten, wat goed is tegen dit virus. En aan de andere kant moet er meer gecontroleerd worden. In Amsterdam werd onlangs een festival ADE gehouden 1000 mensen waren na testen besmet maar al die 1000 mensen hadden een Qr code terwijl een Qr code alleen wordt afgegeven als je gevaccineerd bent. Dus, organisaties die paarden evenementen organiseren moet zich niet laten afschrikken door een overheid die het zelf niet meer weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.