Ga naar hoofdinhoud

Canada en Australië sturen pas sporters naar de OS als corona virus onder controle is

Canada en Australië hebben gisteren bekend gemaakt dat beide landen geen sporters naar de Olympische Spelen van Tokyo sturen, tenzij het corona virus onder controle is. Tot nu toe hebben alleen deze twee landen de daadkrachtige maatregel genomen, maar er zullen er ongetwijfeld meer volgen.

Voor Canada en Australië staat de gezondheid van de sporters en iedereen daaromheen voorop. De Premier van Australië heeft duidelijk gemaakt dat het reisverbod ook geldt voor Olympische sporters als het verbod rond de tijd van de spelen nog steeds in werking is. Het Canadese Olympisch en paralympisch comité benadrukt dat het snapt dat uitstellen veel werk kost en heeft aangeboden te helpen met alle reorganisatie die het uitstellen van de spelen met zich mee brengt. Het IOC maakte gisteren al bekend dat ze alle mogelijkheden aan het bekijken zijn, maar dat het evenement aflasten niet bij die mogelijkheden behoort.

Lees ook:

IOC beslist half april over Tokio, NOC*NSF dringt aan op duidelijkheid

Bron: Dressage-News/Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Canada en Australië sturen pas sporters naar de OS als corona virus onder controle is

  • jan jonas

    Ik denk dat het IOC en Japan de spelen gaat uitstellen nu dat 2 belangrijke landen afhaken en misschien andere landen gaan volgen. Dit virus is niet zomaar weg te krijgen, de impact van dit virus is in het sociaal, economisch en menselijk leven is te groot. Het is wachten op de wetenschappers die een entstof hebben ontwikkeld tegen alle corona- virussen. Want als deze overwonnen is, staat de volgende weer op de stoep. Nu moeten wij het doen met virus remmers (die er niet zijn) het het eten en sikken van veel antieoxidanten en het eten van vers fruit en licht gekookte groenten.

  • marcel dufour

    Nu nog even precies definiëren wat precies dat “onder controle” inhoudt aangezien ik bang ben dat we van deze Covid19 variant wereldwijd nog niet zomaar af zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook