Ga naar hoofdinhoud

Christophe Ameeuw: ‘De wereld gaat veranderen’

Christophe Ameeuw, de oprichter en president van Asia World-Expo EEM, was de eerste organisator die een groot evenement door de coronacrisis moest afgelasten. In een interview met Horsesdaily vertelt Ameeuw over de les die de coronacrisis ons leert. "De wereld gaat veranderen. Het is aan ons om een plaats voor onszelf te maken in de nieuwe wereld die er aan komt."

Ameeuw spreekt in het interview over drie lessen die hij uit de coronacrisis heeft geleerd. “De eerste les die we van deze crisis leren, is hoe fragiel het hippische evenementen-model is. Wij als organisatoren, geloofden dat niets ons kon raken of kon stappen. En toch.. Niets kan ooit als vanzelfsprekend worden beschouwd en deze crisis brengt ons tot de conclusie dat het evenementen-systeem – en meer in het algemeen het geglobaliseerde wereldsysteem – systemen zijn die ons teveel hebben laten leven en doen, waardoor het erg kwetsbaar is.”

Plaats maken

“De tweede les is die van nederigheid. COVID-2019 heeft ons allemaal teruggestuurd en dit is een waarschuwing voor ons allemaal: de wereld gaat veranderen. Het is aan ons om een plaats voor onszelf te maken in de nieuwe wereld die er aan komt, want we wereld wil niet langer onze oude manier van leven.”

Reorganiseren

“De derde les die ik heb geleerd van de dubbele annulering van onze evenementen en van wat de wereld momenteel ervaart, is die van de lengte die moet worden genomen. In het Manadarijn betekent het teken ‘crisis’ ook kans.” Hij vervolgt: “We moeten profiteren van deze crisis om onszelf opnieuw uit te vinden, te reorganiseren, onszelf te structureren om een veel steviger model te vinden, dat onmiddellijk zijn plaats zal vinden in deze nieuwe wereld. Het is noodzakelijk, essentieel.”

Ontwikkelen

“De paardenwereld was in een soort overdrive, met talloze evenementen. Nu moeten we naar de toekomst kijken, alles achterlaten wat niet nodig was en alles ontwikkelen wat ons vooruit zal helpen, in lijn met de signalen die deze crisis ons geeft.” Daar voegt hij aan toe: “Paardensportevenementen mogen niet gecompartimenteerd blijven en moeten onvermijdelijk hun horizon verbreden, vooral om te profiteren van de echte onderhandelingshefbomen: eenheid is kracht”.

Lees hier het hele interview.

Bron: Horsesdaily

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Christophe Ameeuw: ‘De wereld gaat veranderen’

  • Sven

    Wat een verschrikkelijk wollig stukje. Wat gaat er veranderen in de wereld ??? Hoezo is de wereld veranderd ? Hoezo wil de wereld veranderen en de oude manier vervangen door iets anders? Dan heeft ie het over” de nieuwe wereld” ? Globalisme is de norm al jaren lang. Virussen en ziekten komen overal voor. Zal altijd zo blijven. Ameeuw is een globalist en profiteerd hiervan. Hij heeft zich op de Aziatische markt gestort. De wereld zit nu onnodig op slot en mensen worden bang gemaakt en dat is verschrikkelijk. We schieten met z’n allen in de kramp want zijn volledig gehersenspoeld door de media. Die global champions tour is global dus kan niet hier in de achtertuin plaats vinden en dat geld ook voor de olympische spelen. Kortom wat moet er dan anders Ameeuw ?? Ameeuw wil de diversiteit aan evenementen aan banden leggen en meer centrale macht. Precies wat de ” nieuwe wereld orde ” globalisten ook willen, meer centrale macht. Dit soort mensen willen een crisis ook nooit onbenut laten om hun agenda erdoor te drukken. Ik zeg de mediagekte links laten liggen en proberen het ‘normale leven’ door te laten gaan.

  • marcel dufour

    Helemaal eens met Sven, dit is een stukje waar de angst voor de toekomst vanaf druipt. Dit is
    Ik voorspel dat er helemaal niets gaat veranderen want dit soort ziekten zijn ouder dan de mensheid zelf en voorheen hebben we ook nooit iets veranderd aan ons gedrag.

    “Ken uw geschiedenis en u kent uw toekomst.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook