Ga naar hoofdinhoud

Coronamaatregelen landelijk aangescherpt: geen publiek bij evenementen

Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Premier Mark Rutte maakte zojuist in een persconferentie de aangescherpte maatregelen om verspreiding van het coronavirus te verlangzamen bekend. Een aantal van die maatregelen treft ook de paardensport: de komende drie weken is publiek bij wedstrijden verboden en sportkantines moeten dicht.

De belangrijkste maatregelen (die ook van toepassing kunnen zijn op de paardensport) op rij:

  • Geen publiek bij sportwedstrijden (zowel amateur als profwedstrijden)
  • Sportkantines dicht

Maximale groepsgrootte

Verder wordt het maximale aantal mensen dat mag samenkomen op een accommodatie teruggebracht. Buiten geldt een maximum van 40 personen en binnen een maximum van 30 personen.

Verder gaat gelden dat in andere gebouwen dan de eigen woning geldt dat er met maximaal 4 personen een gezelschap mag worden gevormd. Kinderen tot en met 12 tellen hierbij niet mee. 

Sportlocaties uitzondering

Wel gaan er uitzonderingen op die regeling gelden bij zogenoemde ‘doorstroomlocaties’, waarbij Rutte musea en pretparken als voorbeelden noemde.

Paardensportwedstrijden, -evenementen en -locaties (maneges bijvoorbeeld) vallen ook onder ‘doorstroomlocaties’. Daar gaan burgemeesters bepalen hoeveel mensen er maximaal samen mogen komen.

Drie weken

De maatregelen gaan morgenavond (29 september 18.00 uur) in en gelden voor drie weken.

Lees alle maatregelen hier

Wat de maatregelen precies voor de paardensport gaan inhouden zullen de KNHS en het KWPN later bekend maken. In deze periode staat onder andere het WK vierspannen op het programma, maar dit kampioenschap werd al georganiseerd zonder publiek. Bij het KWPN staat onder andere de aanlevering voor het verrichtingsonderzoek op het programma.

Bron: Horses.n

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook