Ga naar hoofdinhoud

Coronapas verplicht bij sportwedstrijden en ‘georganiseerde sportbeoefening’

Update
Publiek op de NMK 2021 Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Het demissionaire kabinet laat een aantal coronamaatregelen terugkeren in Nederland om het aantal besmettingen en coronapatiënten in de ziekenhuizen in toom te houden. En dat betreft ook de (paarden)sport: de coronapas wordt per 6 november verplicht op 'doorstroomevenementen' (zonder vaste zitplaats), georganiseerde sportbeoefening (voor sporters vanaf 18 jaar) en voor deelnemers en publiek bij wedstrijden (ook amateursport).

Mark Rutte en Hugo de Jonge maakten vanavond de besluiten van het kabinet bekend. De KNHS en de FNRS hebben nog geen vertaling van de maatregelen naar de paardensport gepubliceerd, maar vast lijkt te staan dat de verplichte coronapas ook bij paardensportevenementen en -wedstrijden plicht wordt.

Op de website van de Rijksoverheid wordt het volgende gemeld over het verbreden van de inzet van het coronatoegangsbewijs. Deze wordt per 6 november onder andere verplicht bij:

Doorstroomevenementen Dit zijn evenementen waarbij het publiek geen vaste plek heeft en er een doorstroom van mensen is. Bijvoorbeeld kermissen en bepaalde sportevenementen.

Publiek bij sportwedstrijden, zowel professioneel als amateur. Bij publiek van amateurwedstrijden is jeugd tot 18 jaar uitgezonderd.

Georganiseerde sportbeoefening vanaf 18 jaar, zoals: sportschool, groepslessen, voetbal, zwemmen. Dit geldt voor sporters en publiek in alle binnen- en buitensportlocaties, inclusief sportkantines.

Onduidelijk

Waar de eerste twee onderdelen vrij duidelijk zijn (doorstroomevenementen en sportwedstrijden), is het nog even afwachten of ruiters die in groepslessen rijden voortaan ook een coronatoegangsbewijs moeten tonen op de manege. Daarover komt waarschijnlijk morgen meer duidelijkheid van de KNHS en de FNRS. Wat betreft wedstrijden geldt de verplichting van een coronapas ook voor deelnemers en niet alleen voor publiek.

Lees hier alles over de nieuwe coronamaatregelen

Update: in een eerdere versie van dit bericht stond dat de coronapas per 6 november (as zaterdag) verplicht zou worden voor publiek. Deze verplichting geldt ook voor deelnemers aan sportwedstrijden.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.