Ga naar hoofdinhoud

De Jonge: ‘huidige maatregelen tot in december nodig’

De huidige coronamaatregelen, waar ook de paardensport door getroffen is met het verbod op wedstrijden, zijn nog tot in december nodig. Dat zei Minister Hugo de Jonge vanavond in het persmoment over de coronapandemie.

Over het effect van de huidige maatregelen is volgens Premier Mark Rutte en Mininster De Jonge nog geen duidelijk beeld. Het afzwakken van de maatregelen is voorlopig nog geen onderwerp van gesprek. Als het aantal besmettingen niet stabiliseert liggen zelfs strenge maatregelen – zoals een complete lockdown – op tafel.

Sport

Of de lobby van de KNHS en NOC*NSF om voor professionele sporters de (internationale) wedstrijden weer op gang te krijgen (al voor december) enige vruchten heeft afgeworpen is nog niet duidelijk.

‘Uitzoeken wat dit betekent’

“We gaan nog uitzoeken wat dit betekent voor sport”, meldt NOC*NSF woordvoerder Geert Slot aan de NOS. “Betekent dit bijvoorbeeld dat we op december moeten rekenen, maar dat het nog kan worden vervroegd?”

“We zijn in contact met het ministerie van VWS”, zegt Slot. “We kijken steeds wat er mogelijk is en kan worden vrijgegeven. Morgenochtend weten we vast meer.”

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

3 reacties op “De Jonge: ‘huidige maatregelen tot in december nodig’

 • Sanne

  “Of de lobby van de KNHS en NOC*NSF om voor professionele sporters de (internationale) wedstrijden weer op gang te krijgen (al voor december) enige vruchten heeft afgeworpen is nog niet duidelijk.” Zou niet weten waarom er onderscheid gemaakt zou moeten worden, iedereen zit te wachten en een ieder heeft er zijn of haar belang bij om wedstrijden te rijden.

 • Sjoukje

  Inderdaad Sanne.

  En heel leuk dat ze het online gebeuren weer open hebben gegooid. Maar mensen zoals ik, die Z1 of hoger starten, de springers en de menners. Hebben daar helemaal niks aan. Zit er dan ook aan te denken om mijn startpas voorlopig stop te zetten. En dan weer te activeren als we weer op pad mogen. En denk dat er meer zo over nadenken.

 • marcel dufour

  Er wordt nog steeds volop door Nederlanders deelgenomen aan internationale wedstrijden dus als ik de KNHS was dan zou ik geen slapende honden wakker maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook