Ga naar hoofdinhoud

Duitse wedstrijd stopgezet door lokale autoriteiten

Placeholder springen wedstrijd

In een aantal Duitse deelstaten, zoals Schleswig-Holstein en Noordrijn Westfalen, mogen vanaf deze week weer 'echte' wedstrijden plaatsvinden. Toch is vandaag een concours in het plaatsje Böbs in Holstein per direct stopgezet door de lokale autoriteiten. Het probleem: een formeel foutje in het goedkeuringsproces.

De afgelopen weken vonden verdeeld over Duitsland al meerdere coronaproof-concoursen plaats voor uitsluitend profruiters. Het concours is Böbs deze week was een van de eerste ‘echte’ wedstrijden, waar ook amateurs aan deel konden nemen.

Oficiële goedkeuring

Twee dagen geleden werd de officiële goedkeuring ontvangen voor het concours en de aanmeldingen stroomden bij de organisatie binnen. Het concours voldeed aan allerlei eisen voor de naleving van de coronaverordeningen: geen publiek, mondkapjes, het bewaken van de afstands- en hygiëneregels en ga zo maar door.

Per direct beëindigd

Maar midden op de dag bleek er toch iets mis te zijn. Midden in een M-springproef werd de wedstrijd stilgelegd door de autoriteiten. Organisator Jan Philipp Schultz meldde aan spring-reiter.de de reden: “Een formele fout in het goedkeuringsproces. Een naam en adres ontbraken.”

Bron: Horses.nl/Spring-Reiter.de

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook