Ga naar hoofdinhoud

Estafette in Engeland toont belang van paard tijdens lockdown

Foto Lonneke Ruesink

Al meer dan 9.000 ruiters hebben zich in Engeland tot nu toe ingeschreven voor een historische estafettetocht. De "Great Horses for Health"-estafette begint op 2 mei in Yorkshire en zal in vijf maanden tijd in 11 Britse regio's worden gehouden. De opbrengst is voor het goede doel. 

De deelnemers hebben twee weken de tijd om in hun eigen regio een route uit te stippelen, die op een kaart wordt vastgelegd. Het estafettestokje wordt op een Covid-veilig evenement aan de volgende regio doorgegeven. 

Paard is goed voor je welzijn 

Sophie Gifford kwam op het idee tijdens de lockdown. “Mijn Ierse cob Jack hielp me om te gaan met de mentale uitdagingen van de pandemie. Ik werd geïnspireerd door kapitein Sir Tom Moore om een gemeenschapsevenement op te zetten dat de positieve effecten van een paard op je welzijn zou benadrukken en tegelijkertijd geld zou inzamelen voor paardenwelzijn”, aldus Sophie Gifford. 

Liefdadigheid 

Het mega-evenement zamelt geld in voor de liefdadigheidsinstellingen HorseWorld, Redwings, Hope Pastures, HorseBack UK, Bransby Horses, North Wales Horse Watch en de Riding for the Disabled Association. 

Bron: Horses.nl/Horse and Hound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.