Ga naar hoofdinhoud

Grote teleurstelling: Niet elke manege kan open vandaag

Foto Lonneke Ruesink

Vorige week kondigde premier Rutte aan dat per vandaag, 29 april, sportactiviteiten voor jeugd tot en met 18 jaar weer opgestart mogen worden. Mits dit onder begeleiding en in de buitenlucht gebeurd. Afgelopen week is er door de FNRS, samen de KNHS, het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS), NOC*NSF en de Vereniging van Sport en Gemeente (VSG) hard gewerkt om deze eerste openstelling voor ondernemers en verenigingen mogelijk te maken.

Het Protocol verantwoord sporten kinderen tot en met 12 jaar en jeugd 13 tot en met 18 jaar is met input van al deze partijen opgesteld en eind van de week gepubliceerd. Dit protocol geeft richting voor gemeenten en uitvoerende partijen. FNRS en KNHS ontwikkelde direct samen een voorbeeld protocol waarmee FNRS-bedrijven en KNHS-verenigingen een eigen accommodatiespecifiek protocol kunnen opstellen. Hiermee kan met de gemeente besproken worden hoe de openstelling er per accommodatie uit zal zien.

Grote verschillen per gemeente

Veel ondernemers hebben de afgelopen dagen keihard gewerkt om zich op de openstelling van vandaag voor te bereiden. Helaas blijken er per gemeente grote verschillen te zijn in de aanpak van deze openstelling. Een aantal gemeentes hebben al toestemming gegeven al dan niet op basis van het ingestuurde protocol, een aantal ondernemers wachten nog op een reactie en een aantal ondernemers hebben vooralsnog een tijdelijke afwijzing gekregen.

Nieuwe noodverordening

Op dit moment wordt er een nieuwe noodverordening door de veiligheidsregio’s opgesteld naar aanleiding van de vorige week aangekondigde maatregelen. Op basis van deze noodverordening moeten gemeentes de protocollen beoordelen. Sommige gemeenten zullen hier snel op kunnen acteren, andere zullen wat meer tijd nodig hebben.

Contact met gemeente

Het kan zijn dat uw gemeente om een aanvullend protocol specifiek voor uw bedrijf vraagt en de mogelijkheden voor uw accommodatie wil bespreken. Gebruik het algemene sportprotocol van NOC*NSF en VSG en het voorbeeldprotocol van de FNRS en KNHS om uw bedrijfsspecifieke situatie en de aanpak voor openstelling te beschrijven indien de gemeente daar om vraagt.

Ondersteuning FNRS

FNRS, KNHS en POS zijn in contact met de betrokken landelijke overheden om één lijn in dit beleid te krijgen. Heeft u hulp nodig bij het opstellen van uw protocol? Neem dan contact op met de Ondernemersdesk van de FNRS of uw accountmanager. FNRS kan u ondersteunen in uw aanpak richting de gemeente of veiligheidsregio.

Bron: FNRS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook