Ga naar hoofdinhoud

Jumping Mechelen kondigt volledig Covid Safe evenement aan

Emmelie Scholtens en Desperado N.O.P. wonnen in 2019 de Wereldbeker Dressuur in Mechelen.Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jumping Mechelen 2021, onder andere gastheer van de Wereldbekerkwalificaties dressuur, springen en vierspannen, wordt een volledig Covid Safe evenement volgens de regels die van 26 tot en met 30 december van toepassing zullen zijn. “We treffen alle nodige voorbereidingen om Vlaanderens Kerstjumping zo veilig mogelijk in te richten. En met de huidige maatregelen zal deze editie zelfs niet zo veel verschillen van het vertrouwde Jumping Mechelen,” aldus voorzitter Gunther van Lent.

Hieronder de belangrijkste zaken kort samengevat. De exacte vereisten kunnen uiteraard nog wijzigen. Check daarom steeds de actuele maatregelen.

Coronacertificaat

Alle aanwezigen (bezoekers, ruiters en medewerkers) vanaf de leeftijd van 12 jaar en 2 maanden, moeten beschikken over een geldig coronacertificaat. Je krijgt toegang mits het voorleggen van:

 • een vaccinatiecertificaat dat bewijst dat je al meer dan 2 weken volledig ingeënt bent;
 • een bewijs van een negatieve PCR-test (minder dan 48 uur geleden afgenomen);
 • een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden oud;
 • een bewijs van een negatieve antigeentest uitgevoerd door medisch geschoold personeel (minder dan 48 uur geleden afgenomen).

Ter plaatse testen is niet mogelijk.

Mondmasker

Daarnaast moet iedereen, vanaf de leeftijd van 10 jaar, een mondmasker dragen. Enkel bij het zittend consumeren, en wanneer je paardrijdt, mag het afgezet worden. Gunther van Lent: “Vergeet ook niet dat wij als organisatie enorm veel voorbereidingen achter de schermen hebben getroffen om ons publiek optimaal te beschermen. Iedereen kan met een gerust hart naar Mechelen afzakken.”

Vertrouwd Jumping Mechelen

“We vieren veertig jaar Jumping Mechelen in de Nekkerhal, met twee wedstrijdpistes en een gezellig standendorp vol leuke winkeltjes en horecagelegenheden, zoals we het gewend zijn dus. Zowel de JM Kids Day als het indoor muziekfestival JM Feest gaan nog steeds door.”

Bron: Horses.nl/Jumping Mechelen

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Jumping Mechelen kondigt volledig Covid Safe evenement aan

 • Goemaere laurence

  Beste,
  Indien je volledig gevaccineerd bent, moet je dan en een pcr test hebben en ook een antigeentest hebben ? Of is het een van de twee?
  Groetjes , laurence

 • Rick Helmink

  Een van de twee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook