Ga naar hoofdinhoud

KNHS versoepelt coronamaatregelen beoordelings- en meetmomenten

Foto Lonneke Ruesink
Dankzij versoepelingen van de landelijke maatregelen en op basis van feedback over de online beoordelingen en de meetmomenten, ziet de KNHS mogelijkheden om de regels te verruimen. Zo kan er door de jeugd tot 18 jaar weer gevoltigeerd worden. Ook voor eventing en samengesteld mennen staat de deur inmiddels open voor meetmomenten voor winstpunten, in overleg met de betreffende gemeentes.

De KNHS schrijft: “We zien ruimte voor versoepeling in het additioneel protocol en de bepalingen van de beoordelings- en meetmomenten. Daarnaast hebben we van sportaanbieders en officials feedback ontvangen. Met de aanpassingen ontstaat er voor sportaanbieders meer ruimte om te kijken naar de beste invulling van de activiteit op basis van de lokale mogelijkheden.” Dat betekent dus meer vrijheid voor de organisatoren.

Belangrijkste wijzigingen

De KNHS laat weten:

  • Vanaf 1 juni hoeft de jeugd van 13 tot en met 18 jaar geen 1,5 meter onderlinge afstand meer te houden tijdens het sporten. Bij andere activiteiten houden jongeren van 13 tot en met 18 jaar wel 1,5 meter afstand. Dit geeft voor de jeugd mogelijkheden voor voltigeactiviteiten voor duo’s en teams.
  • Vanaf 1 juni mogen buiten mensen bij elkaar zijn, zolang de 1,5 meter geborgd kan worden. Dit geldt voor de toegestane aanwezigen.
  • Openstelling van de horeca en sportkantines: In het protocol en de bepalingen wordt nu verwezen naar het RIVM en KHNS voor de laatste informatie en geldende regels.
  • De wijzigingen rondom het inschrijven en betalen zijn verwerkt.
  • Organisaties hebben laten zien dat ze zelf een goede invulling kunnen geven aan het losrijden/springen tijdens activiteiten. We geven daar graag meer ruimte voor. Er dient 130 m2 per combinatie aangehouden te worden om ruiteraantal per rijbaan te bepalen.
  • Tevens hebben organisaties creatieve oplossingen gevonden om ook op het parkeerterrein de 1,5 meter onderlinge afstand te borgen. Daar geven we ook graag meer ruimte voor. Organisaties moeten zorgen voor voldoende uitstap- en uitlaadruimte tussen auto’s, trailers en vrachtwagens zodat de 1,5 meter geborgd kan worden.
  • De KNHS houdt graag de mogelijkheid open voor organisaties om ook voor eventing of samengesteld mennen activiteiten te organiseren wanneer daar lokaal toestemming voor wordt gegeven. Wanneer de activiteit voldoet aan het betreffende wedstrijdreglement kan deze meetellen voor puntenregistratie.

Het volledige additionele protocol en de bepalingen voor beoordelings- en meetmomenten zijn hier te downloaden.

Bron: KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook