Ga naar hoofdinhoud

Lockdown twee weken verlengd, lichte versoepeling sport

Foto Lonneke Ruesink

De huidige lockdown – avondklok incluis – wordt twee weken (tot en met 30 maart) verlengd. Qua sport zit er vanaf 16 maart een kleine versoepeling in: iedereen mag weer met z'n vieren buiten sporten. Groepslessen van vier personen zijn in de buitenbaan weer toegestaan voor volwassen vanaf 27 jaar.

In de vorige persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en Minister Hugo de Jonge werd de regeling voor jonge sporters tot en met 26 jaar versoepeld. Die mogen vanaf afgelopen maandag weer deelnemen aan georganiseerde onderlinge sportactiviteiten in de buitenlucht.

‘Meetmomenten’

In de paardensport betekent dit dat deze groep ruiters onderling sinds afgelopen week ook weer winstpunten kunnen verdienen: de ‘meetmomenten’ zijn dus terug zijn terug. Daar wordt ook goed gebruik van gemaakt: het afgelopen weekend stonden er 20 van dergelijke activiteiten op de KNHS-agenda, komend weekend meer dan 30.

Deze lichte versoepeling houdt waarschijnlijk niet in dat oudere ruiters nu ook weer ‘meetmomenten’ kunnen gaan rijden voor winstpunten.

Bekijk hier de update van de KNHS.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook