Marc Houtzager: 'Vaccin goed nieuws, maar voor mij niet nodig' - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Marc Houtzager: ‘Vaccin goed nieuws, maar voor mij niet nodig’

Springruiter Marc Houtzager noemt het goed nieuws dat Nederlandse deelnemers bij de Olympische Spelen van Tokio voorrang krijgen bij vaccinatie. "Maar het is niet verplicht toch”, vraagt hij zich af. "Ik heb al corona gehad, dan is een prik volgens mij niet meer nodig. Ik laat eerst wel even testen straks of ik voldoende antistoffen heb.”

“Maar ik denk dat dit een goede zaak is”, vervolgt Houtzager die er op de Olympische Spelen van 2008 en 2012 bij was en een kandidaat is voor Tokio.

Meer zekerheid

“Iedereen die wil kan nu een vaccinatie krijgen, dat geeft toch meer zekerheid. Maar het is niet zo dat wij het er als ruiters onderling veel over hebben gehad. Dat komt natuurlijk ook omdat we elkaar niet zoveel zien, nu er vanwege de pandemie zo weinig wedstrijden zijn.”

Onder controle

Houtzager start deze week na een wedstrijdstop van langere tijd in België, om vervolgens deel te nemen aan The Dutch Masters in Den Bosch. De sport lag, althans in Europa, ook enige tijd stil vanwege de rhino-uitbraak in Valencia. Houtzager: “Gelukkig is dat onder controle. Maar bij elke wedstrijd moeten nu paard en ruiter worden getest. Ik denk dat niemand dat erg vindt. We zijn blij dat we weer kunnen beginnen.”

Lees ook:

Olympiërs krijgen voorrang bij vaccinatie tegen corona

Bron: Telegraaf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook