Ga naar hoofdinhoud

NDR maakt item over ‘coronaconcours’ bij Holger Wulschner

Holger Wulschner. Foto: still video

In het TV-programma Nordmagazin besteedde de Duitse zender NDR aandacht aan het concours bij ruiter en organisator Holger Wulschner. Na het stilleggen van de wedstrijden door de uitbraak van het coronavirus was dit het eerste springconcours dat in Duitsland werd verreden.

Het concours in Groß Viegeln werd onder zeer strikte regels en zonder publiek verreden. Onder andere Meredith Michaels-Beerbaum en André Thieme waren erbij. Zij kwamen, naast Holger Wulschner, aan het woord.

Bekijk hier het item van NDR

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “NDR maakt item over ‘coronaconcours’ bij Holger Wulschner

 • marcel dufour

  In de buitenlucht is de kans van besmetting zeer laag.
  Het virus is vooral gevaarlijk voor ouderen en te dikke mensen.

  Kortom, de springsport is bij uitstek een veilige sport waar het besmetting betreft aangezien het gros der deelnemers dit in de buitenlucht beoefent, vrij jong is en weinig tot geen overgewicht.

  De mondkapjes dienen geen enkel doel in de buitenlucht en zijn er alleen omdat de staat dat zo besloten heeft. Zoals je kon zien in deze reportage werden de monddoekjes verkeerd gedragen (alleen mond bedekt maar neus niet) of viel het monddoekje steeds naar beneden waardoor de neus vrij kwam.

  Wat vele malen belangrijker is is het dragen van handschoenen want het grootste deel van de besmettingen is overgedragen door de handen die op enig moment dan contact maken met het gezicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook