Ga naar hoofdinhoud

Nederland gaat onder druk weer een beetje open, de sportsector in grote mate

Foto: Lonneke Ruesink

In de eerste coronapersconferentie in 2022 van Premier Mark Rutte en de nieuwe Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers heeft het kabinet verschillende versoepelingen in petto. De sport hoort, samen met het onderwijs en de detailhandel, bij de sectoren die weer kunnen openen. Alle sportactiviteiten (binnen met coronatoegangsbewijs) zijn vanaf morgen weer mogelijk, wedstrijden alleen onderling en zonder publiek.

Het nieuwe kabinet heeft een muitend land overgenomen van het vorige demissionaire kabinet. Van Zeeland tot Friesland is er opstand tegen de coronamaatregelen in Nederland, die het strengst zijn van heel Europa. Vooral onder die druk lijkt het kabinet te komen met versoepelingen op de strenge lockdown. Die versoepelingen gaan nog iets verder dan wat er de afgelopen dagen al uitlekte. Volgens Rutte komen de versoepelingen niet exact, maar redelijk overeen met het OMT-advies.

‘Alles dicht beschadigt gezondheid ook’

“Een weloverwogen risico”, noemt Kuipers de versoepelingen. “We versoepelen in de onderwijs en de sport simpelweg omdat het moet. We moeten bewegen om gezond te blijven. Jongeren hebben sociaal contact nodig. Alles nog dicht houden beschadigt onze gezondheid ook.”

Bijna alles weer mogelijk voor de paardensport

Voor de (paarden)sport betekenen de bekendgemaakte versoepelingen dat bijna alles weer kan. Wedstrijden (of meetmomenten) mogen ook weer vanaf morgen, maar alleen onderling. Ook is het coronatoegangsbewijs verplicht als er binnen gesport wordt, daarin wordt (nog) geen onderscheid gemaakt tussen getesten en gevaccineerden (3G dus).

De KNHS en de FNRS zullen later vanavond waarschijnlijk met een exacte vertaling van de maatregelen naar de paardensport.

Lees hier alles over de versoepelingen

Lees hier alles over de versoepelingen voor de sport

Bekijk hier een beeldsamenvatting van de versoepelingen

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Nederland gaat onder druk weer een beetje open, de sportsector in grote mate

  • Sanne

    Knhs praat over omzetten wedstrijd naar meetmoment rept en geen woord over alleen onderling, terwijl Rutten zegt alleen onderling toegestaan???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.