Ga naar hoofdinhoud

NOC*NSF wil dat competities voor topsporters per 1 juli worden hervat

Maurits Hendriks, hier naast Arie Hoogendoorn, Ad Wagemakers en Maarten van der Heijden op de Spelen in Londen. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Sportkoepel NOC*NSF hoopt dat topsporters nog voor 1 september weer in wedstrijdverband kunnen uitkomen. "Ik wil daarover het gesprek met de overheid aangaan", zei technisch directeur Maurits Hendriks zondagavond in Studio Sport.

“Ik zou het fijn vinden als 1 juli zou kunnen”, aldus Hendriks. “Ik denk dat de topsport een heel goede zaak heeft. Het gaat om een heel klein aantal Nederlanders, dus het risico voor de samenleving is zeer beperkt.”

Uitzondering voor topsporters

Hendriks zegt binnen afzienbare tijd met het ministerie van Volksgezondheid, Welvaart en Sport om de tafel te willen om een uitzondering voor topsporters mogelijk te maken.

Eventueel Spelen zonder publiek

Hendriks sprak ook over de Olympische Spelen in 2021. Volgens hem is er een kans dat er geen publiek op de tribunes zit.

“Zonder een vaccin zal het lastig zijn om internationale wedstrijden te organiseren”, vertelde Hendriks. “In de voorbereiding worden alle mogelijke scenario’s besproken. Het is een grote uitdaging.”

Volgens de technisch directeur van NOC*NSF wordt op dit moment hard gewerkt aan verschillende scenario’s. “Daarbij moet je denken aan een ‘vrije variant’, waarbij er een vaccin is en iedereen kan reizen, tot aan scenario’s met geen publiek of bijvoorbeeld alleen kleine groepjes fans uit Japan.”

Bron: NOS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “NOC*NSF wil dat competities voor topsporters per 1 juli worden hervat

  • visvanh

    Waarom alleen topsport? Voortschrijdend inzicht laat zien dat buiten besmetting nauwelijks mogelijk is. Dat voor mensen zonder onderliggend lijden de ziekte grotendeels mild verloopt en zelden ziekenhuis opname behoeft. Besmetting in een rijhal kan ook nauwelijks voorkomen, omdat daar voldoende ventilatie optreedt. Het is toch vreemd dat sportkantines wel open mogen, maar wedstrijden nog niet mogelijk zouden zijn. Mensen met een risico kunnen en mogen toch hopenlijk in een vrije samenleving zelf de inschatting maken of ze naar een wedstrijd gaan of niet. De overheid moet zo langzamerhand met een deugdelijke cijfermatige onderbouwing komen, waarom ze onze grondrechtelijke rechten blijft beperken. Wachten op een vaccin is onzinnig, het is helemaal niet zeker dat deze er ooit komt. Als de huidige beperkingen nog veel langer voortduren is de economie zo ver kapot, dat we onze paarden straks nog nodig hebben om op te eten.
    Gert Vis van Heemst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook