Ga naar hoofdinhoud

Olympische kwalificatiewedstrijd in Compiègne van de agenda

De eerste Europese FEI Nations Cup-wedstrijd voor de dressuurruiters is afgelast. CDIO5* Compiègne (14 tot 18 mei) was daarnaast voor een aantal landen een belangrijke kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen in Tokyo. Het evenement is afgelast met het oog op het coronavirus.

De Verenigde Staten en Frankrijk wilden hun topcombinaties in Compiègne van start laten gaan. Jan Bemelmans, bondscoach van het Franse team, had het concours als één van de twee laatste kwalificaties uitgekozen om zijn drie combinaties voor Frankrijk te selecteren.

Diepbedroefd

“We zijn natuurlijk diepbedroefd over deze beslissing”, vertelde Monique Marini, voorzitter van de organisatie achter het evenement. “Maar naarmate de dagen verstreken, werd het onvermijdelijk. Allereerst willen wij al ons medeleven en onze solidariteit betuigen aan iedereen die door deze annulering en nog meer door de epidemie getroffen zijn. De teleurstelling is des te groter, omdat deze editie van 2020 beloofde bijzonder feestlijk te zijn ter gelegenheid van het tienjarig bestaan.”

Bron: Eurodressage

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook