Stap 2 versoepelingen per 19 mei: weer meer mogelijk voor sporters - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Stap 2 versoepelingen per 19 mei: weer meer mogelijk voor sporters

De aangekondigde versoepelingen (de tweede stap is het versoepelingsplan) van de coronaregels gaan volgende week (19 mei) door, maar dan moeten de cijfers uit de ziekenhuizen wel blijven dalen. De definitieve beslissing wordt maandag 17 mei genomen. Per volgende week is er voor de (paarden)sport weer meer mogelijk: binnensport is weer toegestaan, sporten kan weer in groepen zonder leeftijdsbeperking (buiten) en kinderen tot en met 17 mogen weer (onderlinge) wedstrijden rijden (die ook zo mogen heten).

De KNHS en de FNRS hebben vanavond al een nieuw persbericht gepubliceerd over de versoepelingen. Lees hier meer en klik hier voor een FAQ van de FNRS.

Meetmomenten

Te verwachten is dat de KNHS weer meetmomenten onder de KNHS-vlag (en voor winstpunten) zal toestaan. Die mogen nu ook al georganiseerd worden, maar alleen voor leden van de eigen vereniging én met toestemming van de betreffende gemeente/veiligheidsregio. Morgen komt de KNHS met een update betreffende de meetmomenten.

Rijksoverheid: geen wedstrijden

Officiële wedstrijden mogen volgens de website van de Rijksoverheid nog niet. Een uitzondering geldt voor wedstrijden voor kinderen tot en met 17 jaar. Exact zegt de Rijksoverheid dit over de versoepelingsplannen met betrekking tot wedstrijden: “Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. Voor kinderen tot en met 17 jaar zijn wedstrijden wel toegestaan. Maar alleen met teams van de eigen sportclub. Hierbij mag geen publiek aanwezig zijn.”

Bron: Horses.nl/Rijksoverheid

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook