Ga naar hoofdinhoud

The Dutch Masters gaat afgeslankt door: CDI-W en CSI5* zonder publiek

Een leeg Indoor Brabant Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

The Dutch Masters (Indoor Brabant) gaat door dit jaar, meldt het Brabants Dagblad. Het concours in de Brabanthallen wordt echter beperkt tot drie dagen (12-14 maart), uitsluitend het topniveau (de Wereldbekerkwalificatie dressuur en CSI5*-rubrieken) en slechts 60 ruiters zijn welkom. Publiek blijft achterwege.

“Voor de continuïteit van het evenement, voor het grandslamconcept, voor de hele paardensport en voor de ruiters is het heel belangrijk dat The Dutch Masters Indoor Brabant doorgaat”, vertelt concoursdirecteur Marcel Hunze op BD.nl. “Het is het eerste paardensportevenement van topniveau dat sinds de corona-uitbraak kan plaatsvinden.”

Continuïteit paardensport

“Het is belangrijk om ondanks alle beperkingen de continuïteit van de paardensport te waarborgen. Dit is essentieel voor de paarden, ruiters en alle anderen die aan de paardensportbranche verbonden zijn”, aldus Anky van Grunsven, voorzitter van The Dutch Masters.

De organisatie is dankbaar voor alle steun die zij mocht ontvangen van haar partners na de afgelasting van de editie van 2020. NOC*NSF reageert positief: “Het is belangrijk voor de paardensport dat er weer topwedstrijden gehouden kunnen worden. Voor de TeamNL sporters biedt dit de nodige perspectief om zich voor te bereiden op de Olympische en Paralympische Spelen. Dat geldt zeker voor de paardensport waar niet alleen de ruiters, maar ook de paarden in topvorm moeten komen. Het is mooi dat The  Dutch Masters georganiseerd kan worden, zodat de TeamNL sporters zo optimaal mogelijk voorbereid zijn op de Spelen.”

Zestig ruiters

Zo’n zestig ruiters uit de hele wereld komen in maart naar de Brabanthallen. Hunze meldt dat die ruiters in een ‘strakke bubbel’ komen, dagelijks getest worden en in aparte afdelingen in hotels komen.

Programma

Het programma is ondertussen ook al bekend, de hoogtepunten zijn op zaterdag (Wereldbekerkwalificatie dressuur) en zondag (Rolex Grote Prijs). The Dutch Masters zal te volgen zijn via de livestream van ClipMyHorse.tv/FEI.tv en deels via de NOS.

Uitzondering topsport

Ook als de huidige lockdown nog tot in maart zou duren, zou het concours plaats kunnen vinden. Er is namelijk een uitzondering voor de topsportcompetities in de huidige coronamaatregelen.

Bron: Horses.nl/BD.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook