Ga naar hoofdinhoud

Versoepelingen België: wedstrijden vanaf 8 juni toegestaan

Foto Lonneke Ruesink

De Belgische Nationale Veiligheidsraad heeft vandaag op een persconferentie versoepelingen van de coronamaatregelen bekend gemaakt. Voor de paardensport geldt dat vanaf maandag 8 juni wedstrijden weer zijn toegestaan. Vanaf 1 juli mag dat met publiek.

De paardensportactiviteiten mogen zowel outdoor als indoor worden gehouden, waarbij de voorkeur uitgaat naar outdoor. Als dat niet mogelijk is, dan moet de ruimte voldoende geventileerd worden.

Professionals en amateurs

De activiteiten zijn voor iedereen toegestaan en er wordt dus geen onderscheid gemaakt tussen professionals en amateurs.

Publiek vanaf 1 juli

Er wordt niet direct publiek toegestaan. Dat mag weer vanaf 1 juli met een maximum van 200 personen. Verder blijven de afstandregels van toepassing.

Pagina nog niet omgedraaid

“8 juni is niet de finishlijn. Er moeten nog stappen worden gezet in juli en augustus”, aldus premier Sophie Wilmès op de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad. “De pagina van de coronacrisis is nog niet omgedraaid. Maar we kunnen ons normale leven weer met onze vingertoppen aanraken.”

Bron: Horses.nl/VRT

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook